Neodhrnutý sneh, neposypané a zľadovatené chodníky sú v Nitre častým javom

Sneh - deťom prináša radosť, v meste ale dokáže narobiť škody a skomplikovať život občanom. Podľa zákona je každý občan povinný si odpratať sneh spred svojho domu. Väčšina ľudí to aj robí, ale nájdu sa občas aj ignoranti. Zamerať sa ale chceme na chodníky, ktoré patria skôr medzi verejné priestranstvá. Verejné priestranstvá využíva väčšina ľudí a malo by byť samozrejmé, že mesto prípadne iná inštitúcia zabezpečí priechodné chodníky. Presvedčili sme sa ale, že na viacerých miestach Nitry je nebezpečné a nepohodlné chodiť peši po chodníkoch v čase snehovej prikrývky.

Autobusová stanica - o tom, že je v strašnom stave a je hanbou mesta toho sme si vedomí všetci. Preto by asi malo byť samozrejmé, že budú na nej odhrnuté a posypané chodníky. Sneh už nepadal niekoľko dní a predsa je všade udupaný a zľadovatený bez toho aby sa o to niekto postaral. Nástupištia boli odhrnuté, tak isto cesty. Schody a chodníky nie. Ulička vedúca zo stanice k Okresnému úradu je ako ľadová plocha na zimnom štadióne.

Nitra - zľadovatelé chodníky

Špitálska ulica - množstvo starých a chorých ľudí tadiaľto prechádza denne. Chodníky sú po každej strane úzke a ešte aj ľadové. Ľudia preto radšej chodia po ceste čo nie je vôbec bezpečné. Na rohu Špitálskej a Štefánikovej pri autobusovej zastávke sme odfotili situáciu v piatok večer (5.2.2010)- kašovitý sneh po ktorom nebolo jednoduché chodiť nakoľko sa ešte aj šmýkal.

Nitra - zľadovatelé chodníky

Jedno z nástupíšť...

Nitra - zľadovatelé chodníky

Sídlisko Chrenová - ulica Ľudovíta Okánika- chodník plný snehu po ktorom jazdia autá

Nitra - zľadovatelé chodníky

Máte podobné fotografie? Zašlite nám ich na emailovú adresu Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

Zdroj: Nitralive.sk, Foto: Nitralive.sk