Mnoho sa popísalo o predchádzajúcom vedení mesta Nitra, ale to súčasné, pod vedením pána primátora Hattasa je doslova skokanom v tejto kategórii.

Amaterizmus, aragancia voči obyvateľom a jeho záujmom, plytvanie financiami na nesprávne miesta, to je len zlomok toho, čo mu možno vyčítať.
Mne ako obyvateľovi a rodákovi z Nitry sa ako lokalpatriotovi ťažko pozerá, kam mesto speje.
Vždy som sa snažil presadiť správne veci, ktoré prospejú obyvateľom (prevažne Starého Mesta, kde aktuálne žijem so svojou rodinkou). Medzi ne možno zaradiť priechod pre chodcov na frekventovanej a nebezpečnej ceste, polopodzemné kontajnery, čistenie zelene a verejných miest, odstraňovanie čiernych stavieb a mnoho iného. Ako nejedného obyvateľa ma však veľmi trápi parkovacia politika mesta, voči ktorej sa napriek sľubom a planým rečiam mesto stavia vlažne. Miesto opravy a údržby existujúcich komunikácií stavia cyklotrasy, ktoré sú síce výborná vec, ale aj tieto veci je potrebné vedieť dotiahnuť do konca. Nehovoriac o preťažení odchytných parkovísk, ktoré budeme onedlho asi musieť "nafukovať".

Vezmime si napríklad parkovisko pri zimnom štadióne - kto si myslí, že postačí pre návštevníkov parku, hradu, kúpaliska, zimného štadióna, futbalového ihriska, zápasníckej haly, pre dochádzajúcich za prácou do mesta a najnovšie aj pre výťah na hrad, pre ktorý mesto rezervovalo 6 miest + niečo si ukrojí aj nástupná stanica, je veľmi pekne povedané idealista. A to sme ešte neprirátali parkovanie pre novú športovú halu, ktorej výstavba sa má začať vo veľmi blízkej budúcnosti.

Celkové náklady na práve prebiehajúcu rekonštrukciu zápasníckej haly dosahujú sumu takmer 800.000 €, avšak do tejto sumy sa už nezmestilo ani jedno parkovacie miesto, ktoré by mesto vytvorilo pre návštevníkov, napriek dlhodobo kritickej situácii, na ktorú je neustále upozorňované. Bolo by na zamyslenie urýchlene vyhotoviť projektovú dokumentáciu na parkovacie miesta prináležiace k hale a v rámci rekonštrukcie sa ich pokúsiť aj zrealizovať.

Bežný obyvateľ, ak chce riešiť problémy tohto typu, musí rátať s behom na dlhú trať. Komunikácia je enormne náročná, argumenty sú nevypočuté, sľubované rezidenčné parkovanie tiež v nedohľadne.. Česť tým odvážnym z poslancov, ktorí sú tu skutočne pre obyvateľov a snažia sa pomôcť...

Bol by som rád, ak by takých z nastávajúcich volieb vzišlo viac.. takých, čo sa neboja povedať si svoj názor, stáť si za ním a nebáť sa ísť "proti prúdu"..

..a ktovie, možno o tom aj sám pouvažujem..

Peter Kellner, obyvateľ Nitry

Popis Popis Popis Popis Popis

Foto: rekonštrukcia zápasníckej haly – robotníci ukazujú mestu smer, ako parkovať pri hale tak, aby odľahčili parkovanie v oblasti.