Skvelý koncert popredných slovenských umelcov zožal v sobotu 20.apríla veľký úspech u nitrianskeho publika

Účinkujúci: Ivan Dimitrov – husle, gitara / Eugen Vizváry – klavír / Róbert Vizvári – basová gitara / Tomáš Farkaš – bicie nástroje

Skvelý koncert popredných slovenských umelcov zožal v sobotu 20.apríla veľký úspech u nitrianskeho publika. Po záverečnom prídavku efektnej skladby Pacsirta – Škovránok, diváci zostali v sále, aby mohli pogratulovať hudobníkom za úžasný zážitok. Koncertom sprevádzala nitrianska speváčka Brigita, ktorá uviedla každú skladbu a odštartovala koncert úvodnou vlastnou piesňou z produkcie Ivana Dimitrova – Najlepší pocit.

Fotogalériu z podujatia nájdete na FB stránke GALAKONCERT POPREDNÝCH SLOVENSKÝCH UMELCOV


Galakoncert Brigita Nitra

Interview s organizátorkou podujatia Brigitou

Speváčka Brigita je známa v Nitre ako organizátorka zaujímavých podujatí. Kde sa zrodila myšlienka Galakoncertu?

Brigita: Prvotný impulz vyšiel od pána Ivana Dimitrova a ja som sa rozhodla organizačne podchytiť celý koncert. Myslím, že bol mediálne silne propagovaný. Ľudia si však musia zvyknúť na to, že v Nitre máme úžasnú sálu nitrianskej galérie, ktorá má jednu z najlepších akustík v Európe. Touto cestou chcem poďakovať Nitrianskemu samosprávnemu kraju a Mestu Nitra za to, že mi umožnili uskutočniť koncert práve tam.

Bola ste zároveň hosťom Galakoncertu.

Brigita: Bolo mi potešením a cťou prezentovať vlastnú pieseň s takýmito skvelými hudobníkmi. Veľká vďaka patrí Ivanovi Dimitrovovi, ktorý dal dušu môjmu novému albumu. V týchto dňoch prebieha mixáž a mastering celkovo 12tich nových piesní. Album bude mať názov Brigita B.

Ako sa Vám podarilo dať dokopy takých výborných muzikantov?

Ivan Dimitrov: Spoznali sme sa na pódiách cez hudbu. Napríklad s Robinom Vizvárim som sedel v lavici na konzervatóriu. Pamätám si, že už ako 15 ročný hral excelentne všetky skladby od známej kapely Level 42. Oslovil som týchto pánov, pretože patria medzi slovenskú hudobnú špičku. Pracovali so mnou na viacerých projektoch. Neviem si predstaviť lepších hudobníkov, pretože sú skutočnou zárukou kvality. Ich biografie na webových stránkach hovoria za všetko.

Kto zostavoval repertoár Galakoncertu?

Ivan Dimitrov: Spoločne. Chceli sme predstaviť publiku prierez skladieb od klasiky, cez fusion, funk až po melodický džez.

Prizvali ste si na koncert aj hostí.

Brigita: Hosťami koncertu boli Michal Chrenko, ktorý sa doprevádzal sám na klavíri a gitarové sólo mu zahral Ivan Dimitrov. Mladý talentovaný spevák a tanečník Peter Antoš alias Peter's Beats si zaspieval taktiež s doprovodom tohto virtuózneho hudobníka.

Prečo práve v koncertnej sále nitrianskej galérie?

Ivan Dimitrov: Ako 8-ročný som naposledy vystupoval v tejto sále a už vtedy ma fascinovala akustika tejto sály a viem ako som sa tešil, keď som si tam mohol zahrať.

Plánujete ďalšie koncerty v podobnej zostave?

Ivan Dimitrov: Po takomto ohlase publika, by bola veľká škoda nekoncertovať ďalej, pretože medzi slovenskými poslucháčmi sa ešte nájdu ľudia, ktorí rozumejú významu slova hudba.

Chceli by ste niečo odkázať poslucháčom?

Áno. Nech hudba utužuje dobré vzťahy, lásku a priateľstvo medzi ľuďmi. Teším sa na ďalšie skvelé koncerty.



Zdroj: Brigita, foto Marián Mancír 2M foto