Do tretice všetko dobré, to si asi povedalo vedenie klubu pri hľadaní nového rozohrávača. Po dlhšom skúmaní možností trhu sa hádam konečne našiel nový líder rozohrávky Nitry, predstavujeme vám Martaviousa Irvinga.

O chvíľu 24-ročný rozohrávač je produktom prestížnej Kansas State University (KSU), ktorá pôsobí v najvyššej NCAA divízii. Irving strávil v Kansase ako je v Amerike už tradíciou štyri sezóny, počas ktorých si vybojoval pevné miesto v základnej zostave družstva. Zaujímavosťou je, že jeho spoluhráčom na univerzite bol iný bývalý hráč Nitry, taktiež rozohrávač Denis Clemente. Hneď vo svojom prvom roku dosiahol s tímom najväčšie úspechy, v rámci Big 12 konferencie, ktorej je Kansas súčasťou, sa umiestnil na druhej pozícii. S fantastickou bilanciou 32 výhier a 2 prehier sa KSU prebojoval až na záverečný turnaj NCAA, kde sa prepracoval až do „Elite Eight“, to znamená medzi 8 najlepších univerzitných celkov. Tam im vystavili stopku neskorší finalisti, Butler Bulldogs, s ktorými prehrali 56:63. Nasledujúce ročníky sa Martavious zlepšoval v hernej produktivite, jeho čas prišiel až v jeho záverečnom roku. V 33 stretnutiach zaznamenal priemerne 5.1 bodov (pri takmer 40% úspešnosti streľby za 3 body), 1.8 doskokov a 2.2 asistencií, čím dopomohol družstvu k zisku šampióna Big 12 konferencie spolu s Kansas Jayhawks. Vo finále však proti svojmu rivalovi prehrali 54:70 a tak sa im miestenka v prestížnom NCAA turnaji neušla.

Irving

Pred Irvingom čakala svetlá budúcnosť, ktorú však pribrzdilo zranenie kolena, kvôli ktorému v uplynulom ročníku nikde nehral. Klubu však dal prísľub, že pod Zoborom príde tak fyzický pripravený, že bude môcť hneď nastúpiť do súťažných zápasov. Americký rozohrávač preto zatiaľ prichádza na 30-dňovú skúšku, počas ktorej bude musieť ukázať, že ho zranenie v hre nelimituje a že si svoje miesto v kádri Nitry zaslúži.


Highlighty



Zdroj: MBK SPU Nitra