Nitra sa v piatok podvečer stala občerstvovaciou stanicou pre prvý ročník vytrvalostných pretekov s názvom Visegrad Bicycle Race. Na pretekárov čakala náročná 533 km dlhá trať so štartom v Budapešti a cieľom až v Krakove. Približne 300 amatérskych cyklistov sa postavilo na štart v piatok 17. pričom príchod prvých pretekárov do cieľa bol naplánovaný až na druhý deň.

Cieľom celého tohto preteku je podporiť spoluprácu a zblížiť krajiny Vyšehradskej skupiny a spopularizovať zdravý životný štýl spolu s cyklistikou. Pre tých, ktorí úspešne zvládli celú trať boli v cieli pripravené ceny v celkovej hodnote 100 000 €.

Celé sprievodné podujatie, ktoré sa konalo pri Chrenovskom moste otvoril príhovorom poľský veľvyslanec na slovensku Tomasz Chloń. Súčasťou sprievodného podujatia bol aj pretek horských bicyklov na Pyramídu, ktorý sa konal o 17:00. Vyhlásenie výsledkov tohto preteku a ocenenie výhercov mal na starosti primátor Nitry Ing. Jozef Dvonč. Po tom už dostala svoj priestor poľská hip-hopová kapela, ktorá spravila hudobný sprievod cyklotrialistom z Veľkého Zálužia.

Krátko po 20:00 dorazili do Nitry prví pretekári a začalo sa tak ich povzbudzovanie.

Fotogaléria



Zdroj: Nitralive.sk