Posledný jesenný zápas nitrianskych korfbalistov priniesol napínavý a nervózny súboj

Posledný jesenný zápas nitrianskych korfbalistov priniesol napínavý a nervózny súboj do záverečných sekúnd. Súperom Nitry bol tím BKK Kékvölgy, ktorý ju ešte mohol vytlačiť z prvej trojky.

Zápas lepšie začali Maďari, ktorí sa ujali vedenia. Vzápätí Nitrania strelili tri koše v rade a vytvorili si mierny náskok. Útoky sa striedali na oboch stranách, diváci mohli vidieť niekoľko pekných korfbalových akcií. Po 15 minútach hry svietilo na ukazovateli skóre 5:5. V tomto momente prebrali iniciatívu domáci a odskočili súperovi na rozdiel 4 bodov. Polčasové skóre (7:10) uzavreli Nitrania košom v posledných sekundách.

Do druhého polčasu sa chceli hráči KK SPU Nitra vrátiť k svojej hre z úvodných minút zápasu. Niekoľkokrát sa im podarilo súpera dotiahnuť na rozdiel 2 bodov, ale ten vzápätí vždy reagoval 2 košmi a držal si pohodlný štvorbodový náskok. Nitranov naštartoval svojimi nepresnými verdiktmi mladý maďarský rozhodca a zrazu bolo z nepríjemných 12:16 vyrovnané. Na tento obrat reagoval tréner BKK Kékvölgy oddychovým časom v snahe zastaviť nástup naštartovaných Nitranov. Jeho úmysel mu našťastie nevyšiel a do vedenia 17:16 a neskôr 18:17 sa dostala Nitra. V poslednej minúte domáci úmyselne takticky faulovali, rozhodca nepochopiteľne namiesto penált odpískal iba voľné hody a Nitranom neskôr dokonca zobral loptu za zdržovanie. Aj napriek tomu Nitra náskok udržala a tešila sa zo zaslúženého víťazstva. V nitrianskom drese sa dokázali presadiť všetci hráči, ktorí sa dostali na ihrisko.

Po zápase sa obaja tréneri zhodli, že to bolo vyrovnané kvalitné korfbalové stretnutie, vzájomne sa ospravedlnili za nervóznu poslednú minútu a popriali si veľa šťastia do bojov v jarnej časti súťaže. Momentálne sa KK SPU Nitra nachádza na výbornom druhom mieste a po budúcotýždňovom dohrávanom kole môže byť najhoršie na bronzovej priečke.

KK SPU Nitra - BKK Kékvölgy 18:17 (7:10)

KK SPU Nitra: Tomáš Sonnenschein 5, Katka Mináriková a Peter Levčík po 3, Andrea Fialová 2, Janka Miklovičová, Silvia Levčíková, Robo Sonnenschein, Erik Pružinský a Juraj Hraška po 1, Kika Mináriková

Fotogaléria - 4.kolo maďarskej ligy


Zdroj: KK SPU Nitra