Vstup do jarnej časti tejto sezóny nitrianskym korfbalistom nevyšiel. V zápase so svojím tradičným rivalom BKK Kékvölgy doťahovali od začiatku zápasu súperov náskok. V priebehu prvého polčasu dominovali obrany, tímy sa nedostali na rozdiel väčší ako dva body. V závere polčasu svietilo na ukazovateli skóre 6:6 a v poslednej minúte mali Nitrania veľkú šancu dostať sa do vedenia, ale nepodarilo sa im premeniť penaltu ani následnú jasnú príležitosť. Druhý polčas začali nitrianski hráči nacvičeným signálom, ale rozhodca im bohužiaľ neuznal kôš pre tzv. bránenú pozíciu. Od tohto momentu dominovali na ihrisku domáci hráči, ktorí sa dostali do mierneho vedenia a Nitrania sa nevedeli presadiť ani z vyložených pozícií. Viackrát im lopta vypadla z koša a v priebehu druhého polčasu sa nakoniec dokázali presadiť iba jedenkrát. Zápas sa skončil výsledkom 7:12.

Druhý zápas nechceli hráči KK SPU Nitra ponechať nič na náhodu. Ich súperom bol tím MAFCi, Budapešť s ktorým sa im zvykne dariť. Do zápasu vstúpili excelentne, keď po desiatich minútach viedli 8:2. Potom si domáci tréner zobral oddychový čas, ktorý zobral Nitranom vietor z plachiet. Opäť sa vrátila slabá strelecká efektivita z prvého dnešného zápasu a zrazu bolo vyrovnané 8:8. Aj v tomto zápase sa prvý polčas skončil remízou, tentokrát 10:10. Snahou nitrianskych trénerov počas prestávky bolo namotivovať hráčov do druhého polčasu, vrátiť sa k hre z úvodu zápasu a vytvoriť si náskok. Spočiatku sa súperi naťahovali o každý kôš. Hráči MAFCi sa dokonca dostali do vedenia 12:11, ale Nitrania premenenými šancami dokázali skóre otočiť a nakoniec kontrolovali záver stretnutia a vyhrali 16:13. Najlepším strelcom Nitry bol Kevin Anthonis so siedmymi košmi.

V dnešných zápasoch bolo vidieť, že KK SPU Nitra odohral posledný zápas začiatkom decembra. Hráčom chýbala herná istota, pokoj pri zakončení a chýbalo im aj niekoľko hráčov z prvého tímu. Aj po tomto kole sa nachádzajú na priebežnom druhom mieste v tabuľke. Najbližšie dvojkolo ich čaká 23.2.

KK SPU Nitra - BKK Kékvölgy 7:12 (6:6)
KK SPU Nitra: Kevin Anthonis 4, Peter Levčík 2, Tomáš Sonnenschein 1, Juraj Hraška (Bohuš Šolta), Andrea Fialová, Nina Kusyová, Janka Miklovičová, Lea Lenická (Kika Mináriková)

KK SPU Nitra – MAFCi 16:13 (10:10)
KK SPU Nitra: Kevin Anthonis 7, Nina Kusyová a Andrea Fialová po 2, Janka Miklovičová, Peter Levčík, Tomáš Sonnenschein, Juraj Hraška, Bohuš Šolta po 1, Lea Lenická

Fotogaléria


Zdroj: Nitralive.sk, KK SPU Nitra