KK SPU Nitra – Óbuda Spiritusz 16:8 (9:3), KK SPU Nitra - 1908 SZAC KSE Mini Budapešť 17:15 (9:7)

Nitrania cestovali na ďalší dvojzápas maďarskej ligy s cieľom odčiniť prehru z prvého kola jarnej časti. Ich súpermi boli tímy z oboch pólov tabuľky.

V prvom zápase nastupovali hráči KK SPU Nitra ako obrovský favorit proti tímu Óbuda Spiritus. Už pri pohľade na základnú zostavu súpera boli vidieť, že ich tím je posilnení o niekoľkých prvoligových hráčov. Nitranom vstup do zápasu vôbec nevyšiel. Súper išiel do vedenia 1:0, neskôr 2:1. Naši hráči a hráčky boli týmto začiatkom zápasu zaskočení a začali sa presadzovať až od stavu 3:3. Aj keď strelecká efektivita nebola najlepšia, do konca polčasu bodovali už len hráči Nitry a na prestávku odchádzali s výsledkom 9:3. Druhý polčas nepriniesol veľa korfbalového vzruchu. Nitrania si pohodlne udržiavali svoj náskok a zápas dotiahli do víťazného konca (16:8).

Druhý zápas bol šlágrom jarnej časti ligy. Stretli sa prvé dva tímy tabuľky, čo predznamenávalo kvalitný duel. Tím 1908 SZAC KSE Mini Budapešť v tejto sezóne neprehral ešte ani jeden zápas a v tomto trende chcel pokračovať. Nitrania výborným vstupom do zápasu zaskočili súpera. Vynikajúcou obranou, skvelými doskokmi držali súpera na dištanc. Domácim začali tiecť nervy a uchýlili sa k niekoľkým surovým zákrokom. Aj napriek tomu hráčky a hráči KK SPU Nitra srdnato bojovali a nedovolili svojmu súperovi otočiť stav skóre. Počas prvého polčasu si Nitra dokázala vybudovať až štvorbodový náskok, ktorý síce do prestávky neudržala, ale aj napriek tomu vyhrala polčas 9:7. Hlavným cieľom pred vstupom do druhého polčasu bolo pokračovať v nastolenom tempe, nepoľaviť a nepustiť súpera do zápasu. Tvrdá obrana, veľké množstvo vybojovaných lôpt, ale aj kvalitná streľba charakterizovali hru Nitranov počas celého zápasu. Favorita zápasu nepustili ani jedenkrát do vedenia a zaslúžene sa na konci tešili z triumfu 17:15.

KK SPU Nitra sa týmito dvomi dôležitými víťazstvami dotiahla na vedúci tím tabuľky na rozdiel 4 bodov. O týždeň nás v mestečku Göd čakajú prípravné zápasy proti maďarským reprezentáciám do 16 a 19 rokov, v ktorom naši tréneri plánujú dať príležitosť viacerým juniorom a novým hráčom.

Výsledky

KK SPU Nitra – Óbuda Spiritusz 16:8 (9:3)
KK SPU Nitra: Peter Levčík a Kevin Anthonis po 5, Bohuš Šolta a Juraj Hraška po 2, Lea Lenická a Nina Kusyová po 1, Janka Miklovičová, Andrea Fialová, Kika Mináriková, Katka Pekárová a Tomáš Sonnenschein

KK SPU Nitra - 1908 SZAC KSE Mini Budapešť 17:15 (9:7)
KK SPU Nitra: Kevin Anthonis 8, Radovan Savov 3, Katka Pekárová a Peter Levčík po 2, Andrea Fialová a Janka Miklovičová po 1, Nina Kusyová, Bohuš Šolta a Tomáš Sonnenschein

Fotogaléria



Zdroj: KK SPU Nitra