Polyfunkčná budova so 7 nadzemnými a 2 podzemnými podlažiami vyrastie v absolútnom centre Nitry, na mieste s rovnomenným názvom Tabáň. Projekt prinesie 258 bytov a apartmánov rôznych výmer a dispozičných riešení, ktoré pokryjú nároky jednotlivcov, ale aj rodín s viacerými deťmi. Viac ako polovica bytov bude dvojizbových, s priemernou výmerou 53 m2. V projekte bude aj takmer osemdesiat trojizbových bytov s priemernou výmerou 70 m2 a niekoľko štvorizbových bytov s priemernou výmerou 92 m2. Tabáň zahŕňa aj pätnásť mezonetových bytov s priemernou výmerou 105 m2. Takmer všetky byty a apartmány ponúkajú tiež vlastnú lodžiu alebo terasu, ktorá môže mať až nadštandardných 87 m2.

Polyfunkčný objekt prinesie aj 1 800 m2 kancelárskych a obchodných priestorov. Z nich viac ako polovica sa bude nachádzať na prvom nadzemnom podlaží. Parkovanie bude riešené v podzemnej garáži. Na dvoch podzemných podlažiach bude obyvateľom a návštevníkom objektu k dispozícii spolu 483 parkovacích miest.

Vnútorné átrium

Celý komplex je átriového typu v tvare nepravidelného štvoruholníka. V strede vznikne nádvorie s rozlohou vyše 2500 m2 , v ktorom developer plánuje výsadbu stromov a vybudovanie oddychových zón pre obyvateľov komplexu. Zaujímavým prvkom bude kamenná dlažba, ktorá povedie cez vnútorné átrium a naznačí situovanie pôvodnej Hornotabánskej ulice, ktorá v minulosti viedla naprieč pozemkom. Prístup do átria bude z verejných komunikácií Piaristická a Palánok.

Predpredaj za uvádzacie ceny

Proxenta už zahájila predpredaj bytov a obchodných priestorov v Tabáni prostredníctvom webstránky www.rezidenciataban.sk. Záujemci o byty, apartmány alebo obchodné priestory, ktorí vyplnia na webe krátky kontaktný formulár, obdržia mailom vizualizácie, pôdorysy podlaží, štandard vyhotovenia a zvýhodnený uvádzací cenník.

O developerovi

Developerom projektu je slovenská investičná skupina Proxenta, ktorá už v minulosti v Nitre úspešne zrealizovala rezidenčný projekt Dúhové bývanie. Aktívna je však najmä v Bratislave, kde momentálne realizuje dva projekty – POXENTA Residence na Račianskom mýte a Kesselbauer na Námestí 1. mája, v tesnej blízkosti už skolaudovaného projektu Weinhauer.

Tabáň Nitra, júl 2018 Tabáň Nitra, júl 2018 Tabáň Nitra, júl 2018 Tabáň Nitra, júl 2018 Tabáň Nitra, júl 2018 Tabáň Nitra, júl 2018 Tabáň Nitra, júl 2018



Zdroj: Proxenta, foto Nitralive.sk