Privádzač z R1A do Priemyselného parku Sever v smere od Trnavy bol dnes sprejazdnený pre verejnosť do predčasného užívania. Slávnostné otvorenie sa konalo o 11:00 hod.

Na otvorení sa zúčastnil minister hospodárstva Peter Žiga, štátny tajomník ministerstva dopravy Viktor Stromček, primátor Nitry Jozef Dvonč, predseda samosprávneho kraja Milan Belica a predstavitelia zhotoviteľa stavby - spoločnosti Skanska, NDS, štátnej správy a samosprávy.

Privádzač by mal zlepšiť dopravnú situáciu v lokalite a odbremeniť cestu I/64 v smere Nitra - Topoľčany, ktorú využívala všetka doprava, smerujúca do priemyselného parku Nitra – Sever a v čase dopravnej špičky a striedania pracovných zmien vznikali často dopravné kolapsy, nehody a kolóny.

Skutočné zlepšenie situácie nastane až po vybudovaní preložky I/64 mimo Dražovce, ktorá bude realitou v roku 2018. Tiež by bolo vhodné vybudovať kruhový objazd v PP Sever v križovatke, ktorá sa napája na novú preložku.

Video - prejazd po novom privádzači



Fotogaléria

Napojenie R1A na Priemyselný park Nitra - Sever Napojenie R1A na Priemyselný park Nitra - Sever Napojenie R1A na Priemyselný park Nitra - Sever Napojenie R1A na Priemyselný park Nitra - Sever Napojenie R1A na Priemyselný park Nitra - Sever Napojenie R1A na Priemyselný park Nitra - Sever Napojenie R1A na Priemyselný park Nitra - Sever Napojenie R1A na Priemyselný park Nitra - Sever Napojenie R1A na Priemyselný park Nitra - Sever Napojenie R1A na Priemyselný park Nitra - Sever Napojenie R1A na Priemyselný park Nitra - Sever Napojenie R1A na Priemyselný park Nitra - Sever Napojenie R1A na Priemyselný park Nitra - Sever Napojenie R1A na Priemyselný park Nitra - Sever Napojenie R1A na Priemyselný park Nitra - Sever Napojenie R1A na Priemyselný park Nitra - Sever Napojenie R1A na Priemyselný park Nitra - Sever Napojenie R1A na Priemyselný park Nitra - Sever Napojenie R1A na Priemyselný park Nitra - Sever Napojenie R1A na Priemyselný park Nitra - Sever Napojenie R1A na Priemyselný park Nitra - Sever Napojenie R1A na Priemyselný park Nitra - Sever Napojenie R1A na Priemyselný park Nitra - Sever Napojenie R1A na Priemyselný park Nitra - Sever Napojenie R1A na Priemyselný park Nitra - Sever Napojenie R1A na Priemyselný park Nitra - Sever Napojenie R1A na Priemyselný park Nitra - Sever Napojenie R1A na Priemyselný park Nitra - Sever



Zdroj: Nitralive.sk, Michal Šimonek, Peter Letko