Peší nadchod ponad trať na železničnej stanici v Nitre prejde rekonštrukciou. Začiatok prác avizovalo mesto Nitra ako investor na 11. júla 2022. Reálne bol však most priechodný do nedeľe 17. júla. S prácami sa začalo v pondelok. Dnes už boli počuť zbíjačku, robotníci odstraňovali asfalt zo schodov.

Most spájajúci Staré mesto s Čermáňom je v havarijnom stave, nebude však kompletne nahradený novým, vymenená bude mostovka, oceľové prvky, zosilnené budú nosníky a schodisko. Novinkou bude výťah, ktorý sa bude nachádzať ma strane železničnej stanice. Pribudne nové osvetlenie.

Most je počas prác úplne uzavretý, obchádzka je možná cez Železničiarsku a Staničnú ulicu. Most bude uzavretý 6 mesiacov. Náklady vo výške 671 711 eur zaplatí mesto Nitra z rozpočtu.


Nadchod - foto pôvodný stav

Nadchod na železničnej stanici v Nitre, pôvodný stav Nadchod na železničnej stanici v Nitre, pôvodný stav Nadchod na železničnej stanici v Nitre, pôvodný stav Nadchod na železničnej stanici v Nitre, pôvodný stav Nadchod na železničnej stanici v Nitre, pôvodný stav


Vizualizácie

Nadchod na železničnej stanici v Nitre, pôvodný stav Nadchod na železničnej stanici v Nitre, pôvodný stav



Zdroj: Nitralive.sk, foto Nitralive.sk, vizualizácie mesto Nitra