Rozostavané nákupné centrum City park, ktorého výstavba je pozastavená od roku 2008, by sa mohlo zmeniť na polyfunkčný objekt. Jeho súčasťou by okrem obchodov boli kancelárie, trojhviezdičkový hotel a byty.

Alternatíva k pôvodnému projektu

Ako pre portál Nitralive.sk uviedol projektový manažér spoločnosti ICT Istroconti Peter Kuliffay, "V súčasnosti pracujeme na štúdii ako alternatíve k pôvodnému projektu. Bude slúžiť na prezentáciu potenciálu investície pre budúcich možných (spolu)investorov. Konečná verzia zatiaľ nie je hotová, preto Vám žiaľ nemôžem poskytnúť konkrétne výstupy."

Pôvodný projekt je naďalej reálny

"Približný termín uzavretia alternatívnej štúdie a celkového konceptu Vám neviem s určitosťou povedať. Zdôrazňujem, že ide iba o alternatívnu štúdiu. V konečnom dôsledku sa môže napríklad stať, že ak by projekt kúpil nový investor bez našej účasti, bude ho chcieť dokončiť podľa aktuálnych projektov a stavebného povolenia, čiže ako nákupno-zábavné centrum," dodal Peter Kuliffay.

City Park Nitra - marec 2015 panoráma

Stavebné povolenie z roku 2014 je stále platné

V platnom stavebnom povolení sa píše o 4-podlažnom objekte s podzemným parkovaním a nasledujúcich športových plochách: detské ihrisko, kolíska pre skateboard a bicykle, viacúčelové ihrisko, plážové volejbalové ihrisko, dráha pre detské elektroautíčka, pieskovisko so skĺzavkami, lezecká stena. Nemali chýbať prvky malej architektúry – vodná plocha s lávkou, navrhnuté sú tri vodné plochy – 2 v exteriéri a jedna v ústrednom vstupnom priestore, približne 100 kusov exteriérových lavičiek, odpadkové koše.

Fotogalériu z doterajšieho priebehu výstavby + vizualizácie nájdete v článku City Park Nitra

City park Nitra - skelet 2015 City park Nitra - skelet 2015 City park Nitra - skelet 2015


Fotografie skeletu



Zdroj: Nitralive.sk