Koncom apríla 2017 sme informovali, že žilinský podnikateľ George Trabelssie kupuje budovu OD Tesco. Reťazec by v nej mal zostať aj po prestavbe. OD Tesco bolo otvorené do 31. júla 2017.

Trabelssie informoval vedenie mesta na pracovnom stretnutí o zmene plánovaného podnikateľského zámeru.

"Ak sa do mesiaca podaria menšie úpravy interiéru, mohol by sa začať dovážať tovar," informuje mesto Nitra na svojej webovej stránke. "V tom prípade by sa potraviny, podľa slov predstaviteľov spoločnosti Tesco, mohli otvoriť na jeseň tohto roku. Všetko teda závisí od toho, či pán Trabelssie naozaj pošle na mestský úrad podklady k schváleniu zmien. Dohodli sme sa, že ak tak neurobí do dvoch týždňov, sami ho k tomu vyzveme," spresňuje informácie z rokovania viceprimátor Nitry Daniel Balko.

Sprevádzkovanie supermarketu na jeseň bude dočasným riešením, objekt bývalého OD Tesco bude čakať na spracovanie komplexnejšieho pohľadu na funkčné a priestorové riešenie centra Nitry. Po rekonštrukcii by mala byť na prízemí predajňa potravín.

Trabelssie vlastní v Žiline nákupne centrum Mirage Shopping Center. Minulý rok bol ohlásený predaj OD Tesco v Žiline, budova sa stala súčasťou spomínaného Mirage Shopping Centra.