IKEA rastie a po úspešnom roku 2019 na Slovensku otvorí v roku 2020 výdajné miesta v troch preferovaných slovenských mestách: Nitra, Banská Bystrica a Žilina.

Pôjde o "neznačkové" výdajné miesta, ktoré bude prevádzkovať externá spoločnosť. Na mieste nebude možné si tovar objednať, len vyzdvihnúť. Vďaka tomu bude IKEA bližšie k zákazníkom v miestach, ktoré v rámci vyzdvihnutia zásielok preferujú. Presnú lokalitu v Nitre zatiaľ nepoznáme. Po zistení tejto informácie budeme informovať.

"Výdajné miesta zákazníkom ponúkajú možnosť vybrať si, kde a kedy si chcú objednávku vyzdvihnúť. To, že si dovezú výrobky domov sami, je cenovo dostupnou alternatívou k dopravnej službe," uvádza Federica Barberis. Koncom januára IKEA spustí nový responzívny web s vylepšenou funkciou vyhľadávania, aktualizovaným obsahom, ako aj novými kategóriami a filtrami.

Celkový obrat spoločnosti IKEA Bratislava totiž stúpol o 9,2 % na 117,1 milióna eur. Obchodný dom IKEA v minulom finančnom roku navštívilo viac než 2,9 milióna ľudí, z ktorých 1,4 milióna tvorili platiaci zákazníci. IKEA plánuje byť pre zákazníkov dostupnejšia a udržateľnejšia a zaistiť im pohodlnejšie nakupovanie.


Takto vyzerá výdajné miesto v Košickom Auparku, kde je možné si okrem vyzdvihnutia tovaru aj naplánovať kuchyňu, či iný nábytok.

IKEA Košice


IKEA na Slovensku v roku 2019 v číslach

IKEA Slovensko 2019 report



Zdroj: Nitralive.sk, IKEA tlačová správa, foto na titulke Aupark Košice