Po novootvorenej predajni v Tvrdošíne dnes rozšírila obchodnú sieť reťazca už druhá predajňa v Nitre, na Slovensku je to už 74. v poradí.

Nová predajňa sa nachádza na Zlatomoraveckej ulici a má rozlohu viac ako 5 730 m². Na parkovisku je k dispozícii 218 parkovacích miest, ešte tento rok pribudnú aj rýchlonabíjacie stanice pre elektromobily.

Okrem iného tu kupujúci nájdu bohatú ponuku slovenských i regionálnych produktov, vegetariánskych a vegánskych výrobkov a tiež potraviny určené pre ľudí s intoleranciou na lepok a laktózu. Samoobslužné pokladne im efektívne skrátia čas nákupu, pri pokladniach má svoje miesto infopult so službami pre zákazníkov.

„Pri otvorení každej novej predajne myslíme v prvom rade na zákazníka, ktorému chceme ponúknuť kvalitné produkty za výhodné ceny. Zároveň však máme na zreteli aj trvalú udržateľnosť a ohľaduplnosť k životnému prostrediu, preto v našich prevádzkach využívame moderné technológie, ktoré prispievajú k jeho ochrane. Nová predajňa v Nitre je už druhou a určite nie poslednou našou prevádzkou vybavenou fotovoltaickým systémom na výrobu elektrickej energie zo slnečného žiarenia,“ vysvetľuje Samuel Machajdík, hovorca spoločnosti Kaufland Slovensko.

Vďaka využitiu alternatívnych zdrojov energie spotrebuje reťazec v týchto predajniach ročne o približne 15 – 20 percent menej elektrickej energie.

Nová predajňa v Nitre je tiež vybavená úspornými LED svietidlami. Tento typ osvetlenia ušetrí v prevádzkach až štvrtinu energie, čo celkovo predstavuje zníženie emisií CO₂ až o 3 500 ton ročne. Aj tu Kaufland na vykurovanie využíva odpadové teplo z chladiacich regálov a na chladenie ekologické chladivá s najmenším možným dopadom na životné prostredie.


Nový chodník ku Kauflandu

Kaufland Nitra Zlatomoravecká, chodník Kaufland Nitra Zlatomoravecká, chodník Kaufland Nitra Zlatomoravecká, chodník Kaufland Nitra Zlatomoravecká, chodník Kaufland Nitra Zlatomoravecká, chodník



Zdroj: Nitralive.sk