Doplnené o odkaz na vizualizácie

Nitra zabojuje o investíciu na výstavbu novej multifunkčnej haly. Výzvu zaslal samosprávam Slovenský zväz ľadového hokeja.

Zámerom SZĽH je výstavba haly, ktorá by slúžila aj pre účely majstrovstiev sveta v hokeji a veľké medzinárodné podujatia. Hala by mala mať kapacitu až 13-tisíc návštevníkov. Zatiaľ sú schválené financie na projektovú dokumentáciu, schválila ich vláda. SZĽH teda hľadá vhodnú lokalitu. Projekt by mal obsahovať okrem hlavnej haly aj vedľajšiu ľadovú plochu a celý areál s okolím by mal v budúcnosti tvoriť multifunkčný komplex s vybavenosťou.

Práve dnes podávajú zástupcovia mesta Nitry Jozef Stümpel a viceprimátor Daniel Balko výzvu na predloženie investičného zámeru na výstavbu Národného hokejového centra. Štúdia je zjednodušený projekt toho, ako by mal národný hokejový štadión vyzerať. Zobrazuje aj jeho umiestnenie v priestore. Podané výzvy vyhodnotí SZĽH a vyberie miesto realizácie.


Lokalita navrhnutá v Nitre

Mesto navrhuje miesto výstavby novej haly na Šindolke. Podľa našich informácií pôjde o pozemok ohraničený "severným obchvatom" Nitry - R1A a cestou I/64 na Dražovce - na foto dole vyznačené modrým kruhom. Vizualizácie mesto zatiaľ nezverejní.

Šindolka



Zdroj: Nitralive.sk, Mesto Nitra