V dňoch 21. – 24. 5. 2013 sa uskutoční na výstavisku Agrokomplex v Nitre už v poradí 20. ročník Medzinárodného strojárskeho veľtrhu

V dňoch 21. – 24. 5. 2013 sa uskutoční na výstavisku Agrokomplex v Nitre už v poradí 20. ročník Medzinárodného strojárskeho veľtrhu v Nitre, ktorý si naďalej udržiava svoju pozíciu odborne a kvalitne pripraveného strojárskeho veľtrhu, s ktorým sa súbežne prezentujú tiež odvetvia, ktoré sú technologicky úzko previazané so strojárenstvom. Záštitu nad veľtrhom prevzal minister hospodárstva SR p. Malatinský.

Viac informácií o veľtrhu nájdete na webstránke www.agrokomplex.sk

Veľtrh už tradične predstavuje najvýznamnejšiu prehliadku strojárskej produkcie v Slovenskej republike. Zúčastnené firmy majú počas necelého týždňa možnosť prezentovať svoje výrobky a porovnať ich s úrovňou domácej a zahraničnej konkurencie. Na organizácii v poradí už 20. jubilejného ročníka veľtrhu sa aj v tomto roku spolupodieľa Zväz strojárskeho priemyslu SR (ZSP SR). Za uplynulé roky veľtrh dosiahol vysoký kredit a stal sa trvalou súčasťou európskych kalendárov strojárskych výstav a veľtrhov. Každý rok ho navštevuje čoraz viac odborníkov nielen z Európy, ale z celého sveta.

V roku 2012 sa na veľtrhu prezentovalo 410 firiem, ktoré zastupovali ďalších 318 firiem z 28 krajín na ploche 28 200 m2. Veľtrhu sa zúčastnilo 16 200 návštevníkov a akreditovalo sa 104 novinárov. Veľtrh sa stal najväčšou prehliadkou strojárenstva v rámci Slovenskej republiky.

20. Medzinárodný strojársky veľtrh 2013 banner


Aj v tomto roku je súčasťou veľtrhu 6 tematických výstav:

EUROWELDING - 19. ročník medzinárodnej výstavy zvárania a technológií pre zváranie,
CAST–EX - 19. ročník medzinárodnej výstavy zlievania, hutníctva a metalurgie,
CHEMPLAST - 17. ročník medzinárodná výstava plastov pre strojárstvo,
EMA - 13. ročník medzinárodnej výstavy elektrotechniky, merania a automatizácie.
TECHFÓRUM - 1. ročník prezentácie výskumných a vývojových pracovísk vysokých škôl a univerzít technického zamerania a konfrontácia ich výstupov s praxou. Záštitu nad výstavou prevzal minister školstva, vedy, výskumu a športu p. Čaplovič.
ELECTRON - 1. ročník kontraktačnej výstavy výrobcov elektrických prvkov a zariadení

Vstupné: 4€
Vstupné zľavnené: 2€
Študentská kolektívna zľava: 1€
Vystavovateľský preukaz: 16€

Fotogaléria - Strojársky veľtrh 2013


Zdroj: AX, Nitralive.sk, foto Peter Letko