Miesto konania: futbalový štadión Nitra-Janíkovce
Dátum konania: 29. 8. 2015 o 11:00 hod. prezentácia, brífing

Podmienky súťaže

Družstvo sa skladá s troch členov, organizátor zabezpečí priestor na varenie, možnosť odberu pitnej vody.
Súťažiaci si sami zabezpečia: kotlík, stojan, palivo na kúrenie, náradie na varenie, suroviny na prípravu, altánok, sedenie.

Technické podmienky

Zástupcovia družstiev sa zúčastnia losovania, kde si vyzdvihnú identifikačné číslo, podľa ktorého sa bude identifikovať hodnotenie pri degustácii členmi poroty. Číslo sa skladá z dvoch častí. Jedna časť sa odovzdá súčasne so vzorkou, druhou sa preukazuje totožnosť družstva k degustovanej vzorke gulášu. Ceny budú odovzdané družstvu, ktoré sa preukáže druhou časťou čísla patriaceho k vzorke. Družstvo musí zhotoviť aspoň 10 porcií, z toho 1 porciu pre porotu na degustáciu na tanieri. Člen družstva pred začatím degustácie po cca 15.00 hod. umiestni svoju porciu na vyznačené miesto na identifikačné číslo. Poradie a postupnosť pri predkladaní vzoriek na degustáciu si určujú súťažiaci sami po vzájomnej dohode.
Hodnotiaca komisia môže doplniť podmienky hodnotenia, o ktorých informuje súťažiacich na brífingu.

Príprava jedál

Všetky suroviny zabezpečia súťažiaci a sú za kvalitu a hygienickú nezávadnosť plne zodpovední !!! Súťažiaci majú k dispozícii na varenie 3,5 - 4 hodiny.

Hodnotenie

Ohnivák (guláš) - chuť, vzhľad, vôňa, kvalita mäsa
Výzdoba stánku – originalita, vkusnosť
Oblečenie družstva resp. jednotlivca - originalita, vkusnosť

Príjemnú a krásnu atmosféru podujatia, veľa spokojných konzumentov želajú organizátori podujatia !!!

Milí Janíkovčania,
už deviaty rok Vás srdečne pozývame v závere prázdnin na janíkovské ihrisko, kde sa koná ďalší ročník Janíkovského ohniváka, súťaže vo varení guláša družstiev. Janíkovcami sa bude opäť rozliehať vôňa guláša, priateľské stretnutia a dobrá nálada.
V sobotu 29. augusta 2015 sa janíkovské ihrisko premení na veľkú kuchyňu. Súťažné družstvá, pokiaľ tak ešte neurobili, sa môžu prihlásiť u pána Júliusa Čurgaliho na Leteckej ulici, pána Pavla Beňa na Budayho ulici a u pána Pavla Haláka na Dlhej ulici.
Súťažiť sa bude už tradične i o najkrajšie vyzdobený priestor varenia guláša a o najnápaditejšie oblečené družstvo.
Diváci sa môžu tešiť na sprievodné kultúrne akcie, rozprávku pre deti, ukážku cykloakrobacie, country skupinu Dostavník, predstavenie bubnovej šou Tambores, ukážku kynologického výcviku mestskej polície v Nitre, ukážku výcviku komplexnej záchrannej služby Gabčíkovo. Pod záštitou miestneho odboru Matice slovenskej v Janíkovciac sa večer rozhorí vatra ústavnosti.
Pripravte si teda svoje recepty na chutný guláš a dobrú náladu. V sobotu 29. augusta 2015 sa na janíkovskom ihrisku koná 9. ročník Janíkovského Ohniváka.

(prípadné nahlasovanie aj e-mailom - Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.)

Zdroj: Nitralive.sk