14. januára o 18:00 hod. konFRONT pozýva na novoročnú diskusiu, v ktorej pôjde o veľa – budeme rozoberať, kam smeruje budúcnosť Slovenska stojaca na školstve, ktoré na základe svetových výskumov nie je ani zďaleka stabilné. Počet iniciatív, protestov a debát kritizujúcich postoj politikov k školstvu vzrastá priamoúmerne s blížiacim sa termínom volieb. Tak isto stúpa aj počet názorov na kľúčové problémy vo vzdelávaní a ako ich efektívne eliminovať. Nachádza sa koreň problému vo financovaní škôl a platoch? Alebo v štruktúre vzdelávania? Alebo v celkovom prístupe k deťom a pedagógom?

Pozvanie diskutovať na tému „Absolventi bez budúcnosti?“ prijali dvaja poprední odborníci: aktivista za zlepšenie slovenského školstva, riaditeľ firmy EXAM testing a vydavateľ a šéfredaktor časopisu DOBRÁ ŠKOLA - Vladimír Burjan a odborník na celoživotné vzdelávanie s pôsobením v Európskej komisii a bývalý generálny riaditeľ sekcie pre celoživotné vzdelávanie na Ministerstve školstva, vedy a výskumu - Boris Sloboda.

KonFRONT je diskusný formát organizovaný v predvolebnom období na mesačnej báze, ktorý mal premiéru 1. októbra 2015. Prvými hosťami boli Richard Sulík a Martin Dubéci. Diskutovali na témy: „Utečenecká politika EÚ“ a „Kvalita podnikateľského prostredia na Slovensku“. Nasledujúci novembrový konFRONT, na ktorý prijali pozvanie Daniel Lipšic a Martin Poliačik, sa venoval téme: „Je tradičná rodina na ústupe?!“. V decembri Martin Fedor a Jaroslav Naď rozanalyzovali taktiež veľmi aktuálnu pálčivú problematiku bezpečnosti pod titulom "Sme v bezpečí?". Každé jedno z predchádzajúcich podujatí prilákalo vysokú návštevnosť Fotogalérie Trafačka. KonFRONT svojmu náhlemu úspechu vďačí nie len obsahovo kvalitným diskusiám so zvučnými menami politických predstaviteľov a odborníkov, ale najmä svojej unikátnosti v Nitrianskom regióne.

Nenechajte si ujsť možnosť diskutovať naživo s odborníkmi a dozvedieť sa od nich viac o problematike školstva už tento štvrtok v príjemných priestoroch kaviarne Fotogalérie Trafačka. Všetci ste u nás srdečne vítaní!

Pre tých, ktorí nebudú mať príležitosť zúčastniť sa diskusie, Nitralive zabezpečí záznam, ktorý bude k dispozícii na našej webstránke.

konFront 4



Zdroj: Trafačka