Fašiangový jarmok a bohatý kultúrny program budú aj tohto roku súčasťou Nitrianskych fašiangov, ktoré sa uskutočnia na Svätoplukovom námestí v sobotu 25. februára. Už od 10:00 hod. sa začne Fašiangový jarmok. Svoje výrobky tu budú prezentovať a predávať ľudovo-umeleckí remeselníci z celého Slovenska.

Súčasťou jarmoku bude gazdovský dvor Detskej farmy Humanita s domácimi zvieratkami. Záujemcovia sa môžu zadarmo povoziť po pešej zóne na bričke ťahanej koníkom. Okrem toho môžu ľudia získať počas podujatia hodnotné vecné ceny od Raiffeisen banky.

Veselý fašiangový sprievod vykročí na pešiu zónu o 16:00 hod.

Organizátori vyzývajú:

„Zamaskujte sa aj vy a pridajte sa k chodúliarom, folklórnym skupinám, bubeníkom a najrôznejším maškarám vo veľkom nitrianskom fašiangovom sprievode!“ Fašiangové popoludnie vyvrcholí pochovávaním basy a ukážkami slovenských fašiangových zvykov. Sprievodné fašiangové podujatia sa uskutočnia aj v mestských častiach. Na fašiangový karneval v CVČ sa môžu deti tešiť v nedeľu 12. februára.

Fašiangové potulky uličkami Dolného a Horného mesta

Súčasťou fašiangov budú oslavy Svetového dňa sprievodcov cestovného ruchu. Mesto Nitra pri tejto príležitosti pripravilo pre všetkých Nitranov aj návštevníkov nášho krásneho mesta bezplatnú prehliadku s výkladom odborného sprievodcu. Na fašiangové potulky uličkami Dolného a Horného mesta sa pôjde v sobotu 25. februára o 13.00 h spred NISYSu. Záujemcovia sa na prehliadku musia vopred prihlásiť v NISYS-e na tel. č. 037/ 7410 906, 16 186 alebo na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript..

Fašiangy Nitra 2017



Zdroj: Newsletter Mesta Nitry