Spoločnosť Clamason Industries Ltd so sídlom vo West Midlands, ktorá je 100% vlastníkom dcérskej spoločnosti Clamason Slovakia s.r.o. so sídlom v Nitre a je jedným z európskych popredných výrobcov produktov z oblasti presného lisovania, prechádza expanziou rastu a svojich kapacít vďaka riadeniu podľa cieľov (Management by Objectives) podporeného spoločnosťou Connection Capital, ktorá je špecialistom na investičné obchody súkromných klientov. Členmi MBO tímu sú súčasní riaditelia: Neil Geoghegan (CEO), Paul Edwards (Riaditel závodu), Steve Davenport (Riaditel logistiky) & Ian Davies (Riaditel obchodu) a kľúčoví Steve Hewitt (financie) a Peter Williamson (konateľ).

Klienti Connection Capital investovali 5.4 miliónov libier do akvizície majoritného podielu spoločnosti Clamason, ktorá vo svojich závodoch v Spojenom kráľovstve (v blízkosti Birminghamu) a na Slovensku (v Nitre) vyrába širokú škálu rozličných vysoko-špecifických prevedení súčiastok a zákaziek na objednávku pre medicínske, elektrické a spotrebiteľské zariadenia, ako aj pre sektor automobilového priemyslu, pričom celkovo zamestnáva viac ako 200 zamestnancov.

Spomedzi svojich mnohých renomovaných a špičkových klientov spoločnosť zásobuje Delphi, Bosch, Visteon, Sanofi, Schneider Electric a Siemens a jej súčiastky tiež používa Daimler, Volkswagen, Ferrari, Nissan, Volvo a vozidlá General Motors. 95% kontraktov spoločnosti sú niekoľkoročné exkluzívne zmluvy, ktoré kladú dôraz na požiadavky zákazníkov, kvalitu produktov a spoľahlivosť včasného dodania tovaru.

Spoločnosť Clamason, založená v roku 1947, dlhodobo zaznamenáva udržateľný rast, stabilné a podložené tržby, ako aj predpovede zisku a významné pretrvávajúce príležitosti na expandovanie a rozvoj podnikania počas nasledovných niekoľkých rokov. Momentálne prebieha rozšírenie výroby v slovenskom závode na dvojnásobok, pričom spoločnosť dokázala získať mnohé nové dlhodobé kontrakty a mnoho ďalších je v štádiu vyjednávania.

Connection Capital zastáva názor, že medzinárodné portfólio klientov spoločnosti Clamason a už existujúce výrobné kapacity v Európe ju stavajú do dobrej pozície ustať riziká vyplývajúce z neistoty odchodu Británie z EÚ. Štruktúra manažmentu, ktorý preberá riadenie podľa cieľov (MBO) bola navrhnutá tak, aby umožnila spoločnosti Clamason využiť nové príležitosti rastu.

"Spoločnosť Clamason je v skutočnom rozmachu a táto investícia jej poskytne nevyhnutné finančné kapacity, ktoré potrebuje na využitie svojho potenciálu pre rast a rozvoj svojho podnikania." – povedal Bernard Dale, partner v Connection Capital. "Tým, že je vedúcim výrobcom na trhu vo svojom odbore a že sa môže pýšiť početnými dlhodobými zmluvami so špičkovými a spoľahlivými spoločnosťami naprieč diverzifikovanému spektru spôsobilostí a priemyslu, s neustálym zaznamenávaním rastu, so stabilnou knihou objednávok a s už existujúcou základňou v Európe, toto aktívami podložené riadenie podľa cieľov (MBO) sa ukázalo ako veľmi obľúbená investičná príležitosť pre našich klientov."

"Toto je veľmi vzrušujúci moment v dejinách spoločnosti Clamason. Keďže sa púšťame do ďalšej fázy budovania nášho podnikania, táto investícia nám poskytne finančný rámec na využitie príležitostí rastu, nielen v prípade nových, ale aj v prípade už existujúcich klientov, ako aj v oblasti služieb." – povedal Neil Geoghegan, CEO Clamason-u. “Skutočnosť, že toľko súkromných investorov vidí hodnotu v našej spoločnosti a že sú ochotní nás podporiť potom, čo vstupujeme do ďalšej fázy nášho strategického rozvoja, vnímame ako skutočnú podporu.“

Pre viac informácií o spoločnosti Clamason Industries Ltd navštívte našu webovú stránku www.clamason.co.uk, otázky ohľadom predaja, prosím, zasielajte na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

Pre viac informácií o Connection Capital navštívte www.connectioncapital.co.uk


Z anglického originálu do slovenčiny preložila Mgr. Katarína Stanová, PhD., EMCI.