Nitriansky poslanci dnes schválili predaj areálu bývalej kafilérie. Na predaji sa bude mesto podieľať spolu so spoločnosťou N-Adova, keďže táto je stále vlastníkom časti areálu. Mesto si na mieste kafilérie predstavuje bytovú výstavbu, o budúcnosti pozemku však rozhodne nový vlastník. Územný plán povoľuje v tejto časti mesta postaviť byty do výšky 4. podlaží. Podľa primátora Dvonča by mesto predajom chcelo získať aspoň toľko financií, koľko do kúpy kafilérie vložilo.

Odkúpenie časti nehnuteľností areálu kafilérie od spoločnosti N-Adova spol. s r.o. do vlastníctva Mesta Nitry za kúpnu cenu 497.908,80 € bez DPH a súčasne prenájom zvyšku nehnuteľností areálu kafilérie príspevkovej organizácii mesta Nitry – Mestské služby na dobu 10 rokov schválilo mestské zastupiteľstvo v Nitre na svojom zasadnutí dňa 25.03.2010.

Ako sa uvádza v dôvodovej správe, ktorá je dostupná na stránke mesta (číslo materiálu: 551/2012), kúpou objektu zbavilo mesto jeho obyvateľov negatívnych vplyvov, ktoré boli spojené s prevádzkou kafilérie. Obyvateľia Nitry si budú ešte dlhé roky pamätať zápach, ktorý sa niesol po značnej časti mesta.

Areál mali využívať mestské služby, zistilo sa však, že most vedúci do kafilérie nevyhovuje pre ťažkú techniku z hľadiska nosnosti a šírky. Hovorilo sa tiež o aquaparku, na ktorý si dalo mesto vypracovať štúdiu.

Tiež by Vás mohlo zaujímať:

Primátor chce v Nitre podobný aquapark ako v Galante
Investor zo Saudskej Arábie sa zaujíma o aquapark


Vstupný most nevyhovuje pre techniku Mestských služieb z hľadiska nosnosti a šírky

Most kafiléria Nitra


Vizualizácia aquaparku

Aquapark Nitra, štúdia

Fotogaléria

Zdroj: Nitralive.sk, vizualizácia nitrianskainvesticna.sk