Nový závod otvorila 20. mája 2015 v priemyselnom parku Sever v Nitre spoločnosť Quadrant Plastic Composites (QPC), dcérska spoločnosť firmy Mitsubishi Plastics, Inc. Spoločnosť sa zaoberá výrobou termoplastických kompozitných materiálov vystužených sklenenými vláknami. Na začiatku zamestná 20 ľudí, do konca roka sa číslo zdvojnásobí.

Pobočka v Nitre sa pridá k závodom v Európe, Severnej Amerike a Ázii. Na slávnostnom otvorení sa zúčastnili okrem predstaviteľov firmy aj predseda Nitrianskeho samosprávneho kraja Milan Belica, viceprimátor Martin Nemky a prednosta Igor Krška.

"QPC mal v pláne postaviť novú strategickú továreň, zatiaľ čo výrobcovia automobilov vo východnej Európe zvyšovali výrobu áut. Súhlasil som s plánom. Očakávam, že závod v Nitre bude reagovať na rastúci dopyt," povedal prezident Mitshubishi Plastics pán Takumi Ubagai. Uviedol tiež, že spoločnosť je odhodlaná pomôcť Quadrant Plastic Composites Slovakia, s.r.o. v raste krok za krokom, aby sa stala spoločnosťou, ktorá bude môcť prispievať lokálnej komunite.

Závod v Nitre má byť dlhodobejšou a stabilnou investíciou, ktorá prinesie do regiónu nové pracovné príležitosti.



Zdroj: Nitralive.sk, Quadrant Plastic Composites