Po Nitre už niekoľko týždňov kolujú fámy o utečencoch v Nitre. V júli sa v Nitre konalo cvičenie Nový horizont 2015, ktorého cieľom bolo preveriť spoluprácu vojakov, policajtov, hasičov, príslušníkov ďalších zložiek ministerstva vnútra a členov Červeného krížaz v prípade prílevu masívnej vlny utečencov z územia susedného štátu.

Utečenci v kasárňach?

Podľa jednej "zaručenej" verzie sú takéto osoby zadržiavané v kasárňach pod Zoborom. Spýtali sme sa teda priamo hovorcu Ozbrojených Síl Slovenskej Republiky.

"V nitrianskych kasárňach nie sú zadržiavané žiadne osoby. Na plnenie asistenčných úloh v prospech PZ SR by muselo byť schválené uznesenie vlády SR a aj v tom prípade by za zadržané osoby niesol zodpovednosť PZ SR. OS SR sú pripravené plniť svoje zákonom dané povinnosti presne v intenciách zákonov Slovenskej republiky," mjr. Štefan Zemanovič, hovorca OS SR.

Fáma o taxíku

Ďaľšia z historiek hovorí o taxikárovi, ktorý mal odviezť osoby, ktoré sa zdržujú v Nitre nelegálne.

"Okresné riaditeľstvo PZ v Nitre nemá žiadne informácie o nelegálnych migrantoch na území nitrianskeho okresu, Mjr. Mgr. Renáta Čuháková," hovorkyňa KR PZ v Nitre.

Zahalené ženy na Klokočine

Podarilo sa nám získať fotografiu, na ktorej vidno zahalené ženy pôvodom moslimky. Zastavila ich polícia na Braneckého ulici na Klokočine v smere do centra. Ženy sa v Nitre zdržiavali legálne.

Popis



Zdroj: Nitralive.sk