Spoločnosť Worldwide Dispensers, súčasť divízie plastov nadnárodnej spoločnosti DS Smith a globálny líder v oblasti vysoko presných lisovaných a na mieru pripravených dávkovačov prináša do nitrianskeho regiónu minimálne 80 nových pracovných miest. Otvára pozície nie len pre pracovníkov na montážnych linkách a lisovacích strojoch, ale aj do administratívy.

Doterajšie výrobné kapacity sa sústredia do nových priestorov v priemyselnom parku, kde si spoločnosť Worldwide Dispensers prenajala výrobné haly v Priemyselnom parku Sever na ploche 10.000 m2. Do týchto priestorov plánuje presunúť aj výrobu z Veľkej Británie, čo prinesie nové možnosti rastu. So sťahovaním do nových priestorov a vybudovaním novej prevádzky sa už začalo a predpokladaný štart presunu z Veľkej Británie je plánovaný na začiatok jesene 2014. Tento projekt predpokladá pozitívny dopad na vnímanie Slovenska a aj samotného mesta Nitra, kde siahajú najstaršie korene plastovej výroby na Slovensku. Podľa našich informácií sa spoločnosť presťahuje do priestorov po firme Daidong Slovakia, ktorá v Nitre ukončila svoju prevádzku v roku 2012.

Investície Worldwide Dispensers do novej prevádzky vytvoria nové pracovné miesta. Tým sa zvýši počet pracovníkov z aktuálnych 60 na 120 do konca roka 2014. Primárne pôjde o pozície obsluhy technologických zariadení, ale vzhľadom k plánovanému vybudovaniu vývojového centra sa očakáva aj rozšírenie pracovného kolektívu o strojných inžinierov, technikov, inžinierov pre vývoj nových produktov, procesov a technológií. Uplatnenie v spoločnosti nájdu nie len vysokoškolsky, ale aj stredoškolsky vzdelaní ľudia na pozíciách ako sú nástrojár, nastavovač lisovacích strojov a pracovníci v centre zákazníckeho servisu.

Informácie o všetkých voľných pracovných pozíciách môžu získať záujemcovia aj počas 4. ročníka Veľtrhu práce – Job Expo 2014, ktorý sa bude konať od 29. do 30.4.2014 v Nitre na výstavisku Agrokomplex.

Významné rozšírenie prevádzky v Nitre umožní spoločnosti DS Smith sústrediť centrálne svoju európsku výrobu na jednom strategickom mieste v Európe.

O divízii plastov DS Smith Worldwide Dispenser ™ je súčasťou divízie plastov DS Smith a svetový líder v oblasti produkcie plastových dávkovačov. Globálna nadnárodná spoločnosť DS Smith, ktorá vznikla v roku 1940, zamestnáva viac než 20 tisíc pracovníkov a jej ročný obrat je na úrovni 5,5 miliardy €. Táto nadnárodná spoločnosť pôsobí vo viac ako 20 krajinách sveta. Divízia plastov spoločnosti DS Smith sa zameriava na šesť hlavných oblastí: flexibilné balenie a dávkovače tekutín; termo obaly, tuhé obaly; balenie čerstvých potravín; penové výrobky a riešenia pre tlač.

DS Smith divízia plastov Worldwide Dispensers™ prevádzkuje výrobný závod v Nitre od roku 2008 a vlastní výrobný závod skupiny pevných obalov Rigid Packaging v Hurbanove. DS Smith má na Slovensku ďalšie prevádzky v Galante, Illave a Rožňave.


Zdroj: Tlačová správa