Známy regionálny historik prof. Imrich Točka pripravuje pre nitriansku verejnosť po minuloročnom úspešnom titule ZOBOR ďalšiu predvianočnú knižnú lahôdku – TORMOŠ CHRENOVÁ v zrkadle času, ktorý po prvýkrát pripravil v spoluautorstve so synom Gabrielom.

Titul by mal byť uvedený do života už na konci tohto mesiaca.

Prof. Točka na otázku portálu Nitralive.sk týkajúcu sa podrobností o obsahu prezradil, že čitateľov prevedie históriou pôvodnej obce Tormoš, neskôr Chrenovej od najstarších čias až po nedávnu sídliskovú súčasnosť. Autori sa venovali nielen obci pôvodnej, ale aj životu jej obyvateľov po asanácii, postavení sídliska a začleneniu do mesta Nitry. Čitateľ sa aj dozvie koľkokrát bola obec vypálená a zničená, ako ju zasiahlo plienenie najrôznejších dobyvateľov, dejinné konflikty, morové epidémie, zmeny politických režimov a prírodné katastrofy.

Autori zatiaľ viac prezradiť nechceli. Záujemcom o históriu Nitra a Chrenovej však odkazujú, že ďalšie podrobnosti prezradia už čoskoro. Nám sa neoficiálne podarilo zistiť aj to, že kniha je už v tlači, bude mať takmer 600 strán a vyše 1000 zaujímavých fotografií. Kniha má byť vytlačená v luxusnom veľkorozmernom formáte a bude vážiť až 5 kg!

Tormoš - Chrenová v zrkadle času

Obal knihy Tormoš - Chrenová


Súťaž

Výhercom súťaže o knižku sa stáva pani Hilda Kramáreková - gratulujeme!

Autori knihy - Točkovci

Obal knihy Tormoš - Chrenová


Zdroj: Nitralive.sk