Schátraný podchod na Klokočine mohol po rokoch opäť ožiť - záujemca z Nitry mal v pláne vybudovať tu športové centrum. Podľa našich informácií však od zámeru odstúpil. Stalo sa tak až po odsúhlasení zámeru Mestským zastupiteľstvom v Nitre, ktoré sa konalo 22. októbra 2015.

Mesto Nitra zatiaľ oficiálne oznámenie o odstúpení od zámeru nedostalo. Informácie vzišli z diskusie na FB stránke Klokočina - problémy obyvateľov.

Dôvodom odstúpenia od zámeru by mal byť stav objektu - priestory pod križovatkou Hviezdoslavova / Dolnočermánska sú totižto zdevastované. Tento stav však v podchode prevláda už dlhšiu dobu a tak nie je presne známe, prečo sa tak žiadateľ rozhodol až teraz po odsúhlasení prenájmu zastupiteľstvom.

Žiadateľ v oficiálnom stanovisku plánuje podchod prestavať a využívať ako športové centrum pre funkčný tréning a fitness, predajňu doplnkov a zdravej výživy a prevádzku kaviarne a športových nápojov. Úpravy exteriérových častí podchodu mal žiadateľ opraviť na vlastné náklady v súlade s požiadavkami Útvaru hlavného architekta MsÚ v Nitre.

Takto mal vyzerať vstup do nového športového centra

Podchod Klokočina Podchod Klokočina

Čo bude s podchodom?

Aktualizované 10.11.2015 o 12:02 hod.: druhý záujemca o podchod predniesol zámer o prevádzkovanie herne čo VMČ Klokočina (Výbor mestskej časti) zamietol dňa 9.11.2015.

Podľa našich informácií existuje aj ďaľší záujemca o podchod, o žiadosti budú rokovať na výbore mestskej časti Klokočina. Ako uviedla poslankyňa MZ v Nitre Petra Ajdariová, v prípade neprenajatia podchodu podá žiadosť na Mestské služby Nitra ako správcu, vstupy do neho by sa mohli zamurovať a ich okolie skrášliť.

Konštrukciu pri Lidl dnes odstránili

Mestské služby Nitra dnes odstránili konštrukciu, ktorá zakrývala vchod do podchodu pri nákupnom centre Lidl. Nižšie včerajšia a dnešná fotografia.

Podchod Klokočina Podchod Klokočina


Pohľad do interiéru podchodu

Naposledy bola v podchode diskotéka, ktorá však už pár rokov nefunguje. Bývalý nájomca však prestal platiť nájomné. Podchod je zdemolovaný.

Podchod Klokočina Podchod Klokočina


Zdroj: Nitralive.sk, FB stránka Klokočina - problémy obyvateľov