Nitrianska komunitná nadácia v spolupráci s firmou Bramac – strešné systémy, spol. s.r.o. podporí projekty, ktorých autormi a realizátormi sú základné školy v Nitrianskom kraji. Projekty z oblasti zdravia, vzdelávania a životného prostredia budú podporené sumou viac ako 6 900 €.
Novinka v grantových programoch

Spoločnosť Bramac sa v tomto roku rozhodla zamerať na podporu základných škôl v Nitrianskom kraji. Cieľom grantového programu je zveľaďovanie alternatívnych vyučovacích priestorov, zapojenie detí, pedagógov a rodičov do realizácie projektov, ako aj podpora kreatívnych foriem vzdelávania a starostlivosti o životné prostredie.

Podporu získa 7 základných škôl

K termínu uzávierky odoslalo svoju žiadosť o poskytnutie grantu 19 žiadateľov. Grantová komisia zložená zo zástupcov firmy Bramac rozhodla o podpore siedmych projektov sumou 6 915,60 €.

Základná škola na Levickej ul. Vo Vrábľoch sa bude v rámci projektu Bezpečne na ceste do škôlky a školy venovať dopravnej výchove a bezpečnosti žiakov na cestách, dopravné ihrisko bude vybudované aj na škole vo Veľkých Ludinciach, vďaka projektu Zodpovedne na cestách. Zážitkové alternatívne učebne v exteriéri bude mať vďaka projektu Učebňa v prírode Základná škola sv. Marka, Základná škola s vyučovacím jazykom maďarským v Želiezovciach, ktorá sa o grant uchádzala s projektom Príroda ako veľká učebňa a taktiež Základná škola s materskou školou Ondreja Cabana v Komjaticiach, ktorej projekt má názov Živá učebňa biológie. Na základnej škole v Jatove budú v rámci projektu „Do každej rodiny zasaď strom zelený!“ na školskom dvore vysadené stromy, o ktoré sa budú starať žiaci so svojimi rodičmi. V Rastislaviciach na základnej škole s materskou školou vznikne vďaka projektu Hýbeme sa v lese priestor plný preliezačiek a športového náčinia v tvare lesných zvieratiek.

Grantové šeky pre dospelých, zábava pre deti

V Krajskom osvetovom stredisku v Nitre sa v utorok 7.6.2016 konalo slávnostné odovzdávanie grantových šekov. O kultúrny program sa postarali žiaci a žiačky z podporených základných škôl a tiež Bubenícka show Tambores. Počas toho, ako zástupcovia projektov podpisovali zmluvy, pre deti boli pripravené kreatívne, športové a vzdelávacie aktivity, ktoré zabezpečovali dobrovoľníci z občianskych združení Storm, Campanula a PiLambdaPhi. Na záver dopoludnia získali vyžrebovaní šťastlivci odmenu od firmy Bramac pre seba aj svojich spolužiakov.


NKN 2016



Zdroj: NKN