Vianočné mestečko v Nitre už má nejaký ten rok a potrebuje omladiť a hlavne rozšíriť. O tejto téme diskutovali poslanci už na niekoľkých zasadnutiach, naposledy na novembrovom zastupiteľstve. Návrh na rozšírenie mestečka aj Kupeckú a Štefánikovu ulicu preniesla poslankyňa Renáta Kolenčíková. Podľa nej Mesto Nitra eviduje množstvo žiadostí a zďaleka nie všetkým vedia vyhovieť.

"Každý občan podnikajúci v Slovenskej republike by mal dostat rovnakú príležitosť predávať na podujatiach organizovaných mestom Nitra a mať rovnakú príležitosť. Dnes o tom rozhoduje pár ľudí, nejaká komisia," argumentovala Kolenčíková.

Návrhom by sa malo zaoberať zastupiteľstvo v decembri.

Peniaze na stánky a výzdobu sa nachádzajú aj v návrhu investičných akcií na rok 2017. Návrh hovorí o sume 200-tisíc euro. Vianočná výzdoba v Nitre je každoročne umiestnená len na pár uliciach - na Štefánikovej, Svätoplukovom námestí, Hviezdoslavovej triede na Klokočine, výzdobu pred nákupnými centrami nepočítam. Osvetlenie by bolo vhodné rozšíriť aj na ďaľšie ulice a do mestských častí.

Vianočné mestečko má v súčasnosti 31 stánkov, 14 stánkov bude tento rok ponúkať občerstvenie, 16 bude mať rôzny tovar.

Informácie o tohtoročnej vianočnej Nitre + program v mestečku nájdete v článku Vianočné mestečko / vianočná Nitra 2016: program

Zvukový záznam z novembrového zastupiteľstva, od času 10:52



Zdroj: Nitralive.sk