Zdieľané bicykle sú od dnešného dňa súčasťou verejnej dopravy v Nitre. Spoločnosť ARRIVA a magistrát mesta Nitra odovzdali Nitranom a návštevníkom mesta do užívania 70 bicyklov na siedmych stanovištiach. Cieľom projektu je poskytnúť cestujúcim komplexné riešenie mobility v meste. Mesto a ARRIVA očakávajú, že zdieľané bicykle zjednodušia dostupnosť v meste, zlepšia dopravnú situáciu a zvýšia záujem cestujúcich o využívanie mestskej verejnej dopravy. Cestujúcim stačí zaregistrovať sa na stránke arriva.bike alebo prostredníctvom mobilnej aplikácie arriva bike na Google Play a za službu jednoducho zaplatiť platobnou kartou. Službu arriva bike budú môcť cestujúci využívať tento rok až do 30. novembra, v nasledujúcom roku v závislosti od počasia od 1. marca.

Kompletné informácie o bike sharingu + stanovištia + mapa stanovíšť + inteligentné lavičky

Bikesharing v Nitre

K dispozícii je 70 bicyklov na siedmych stanovištiach, ktoré sú umiestnené v strategických uzloch – v zmodernizovanej časti autobusovej stanice, v blízkosti pošty na Svätoplukovom námestí, na Župnom námestí, v Mestskom parku pri hokejovej aréne, pri obchodnom dome Centro Nitra, zo strany kde sa nachádza cyklistický chodník a neďaleko ŠD Mladosť a Chrenovského mostu. Bicykle je možné požičať si na jednom a vrátiť na inom stanovišti.

Bikesharing v Nitre

Na používanie zdieľaných bicyklov sa stačí zaregistrovať na stránke arriva.bike alebo prostredníctvom mobilnej aplikácie arriva bike, ktorá je pre smartfóny dostupná na Google Play. Spoločnosť pripravuje aj aplikáciu pre Apple. „Aplikácie, informačné a komunikačné systémy prispejú v budúcnosti k lepšej koordinácii rôznych druhov dopravy – autobusov, vlakov, bicyklov a zvýšia tak atraktivitu verejnej dopravy pre cestujúcich. Pre cestujúcich verejnou dopravou je totiž okrem bezpečnosti a spoľahlivosti dôležité aj pohodlie a čo najväčšia dostupnosť. Dostatok informácií v reálnom čase je pre cestujúcich nevyhnutnosťou,“ povedal L. Ivan.

Bikesharing v Nitre

Fotogaléria



Zdroj: Nitralive.sk