Do redakcie nám aktuálne prišiel oznam o poruchovom stave na vodovodnom potrubí v centre mesta vo viacerých vchodoch Wilsonového nábrežia, smerom od Mostnej ulice a tiež na ulici Za Ferenitkou. Je možné, že voda netečie aj na ďaľších uliciach.

Rodina s malými deťmi prišla po týždni domov okolo 18tej hodiny, a keď doma otvorili vodovodné kohútiky, voda im z nich netiekla. Bez akéhokoľvek oznamu na vchodových dverách, sa až po dozvedaní u susedov dozvedeli, že akýsi oznam vlastne visí o dva vchody ďalej. A že voda sa púšťa na dve hodiny ráno a dve hodiny popoludní. To, že to vlastne nestihli, je ich problém.

Na poruchovej linke vodární ZSVS, a.s. ich informovali, že tento stav môžu očakávať až do pondelka, kedy sa začne havarijný stav riešiť. Je však otázne, či sa táto situácia vyrieši.

Internetová stránka vodární uvádza len odstávku na Mostnej ulici, no o situácii na Wilsonovom nábreží sa nehovorí. (https://www.zsvs.sk/informacie/prerusenia-dodavky/zavod/oz-nitra/odstavka-v-nitra-mostna-2807-68/)

Cisterna s vodou im nebola pristavená kvôli mrazom, ani na hodinu, čím by sa vyplnilo časové rozmedzie bez vody. Riadne platiaci nájomníci a občania mesta Nitry, tak ostali nielen bez vody, ale aj bez okamžitého zásahu na vodovodnom potrubí až do pondelka, napriek tomu, že ide o havarijný stav.

Porucha na Wilsonovom nábreží trvá od obedňajších hodín soboty 2. decembra 2017 a zatiaľ nebola riešená. Situácia sa s najväčšou pravdepodobnosťou predmetne dotýka aj Materskej školy na Mostnej ulici, do ktorej nastúpia deti po víkende v pondelok. Materskú školu tam navštevuje asi 60 detí.


Potrubie v meste praská pravidelne

Havárie na vodovodnom potrubí sú v Starom meste na bežnom poriadku. Nikto nikdy nevie kde praskne potrubie najbližšie. Obyvatelia si za službu platia, vodárenská spločnosť už dávno mala pristúpiť k súvislej oprave potrubia. Mesto Nitra zbytočne opravuje ulice, ktoré sa pri haváriách musia znovu rozkopať.

Mimochodom predsedom predstavenstva ZSVS nie je nik iný než primátor Nitry a v orgánoch spoločnosti nájdeme aj iné známe mená.


Oznam o poruche je vyvesený len na niektorých vchodoch.

Oznam


Aby ste nepovedali, že len kritizujeme - prinášame aj Smart riešenie - Nitra je Smart city!

Oznam



Zdroj: Nitralive.sk