V nedeľu 11. marca 2018 asi o 3:30 hod. nadránom doposiaľ nezistený páchateľ poškodil parkovací automat - uzamykací systém na ulici Nábrežie Mládeže pri rieke blízko Univerzity Konšantína Filozofa. "Páchateľ z neho odcudzil 60 eur, jeho poškodením však spôsobil majiteľovi škodu za asi 4000 eur. Poverený policajt už začal trestné stíhanie vo veci pre trestné činy krádeže a poškodzovanie cudzej veci," informovala nás hovorkyňa KR PZ v Nitre Renáta Čuháková.

V období od 31.12.2016 do 02.01.2017 poškodil neznámy páchateľ neznámym predmetom a spôsobom parkovacie automaty v Nitre v počte 7 kusov (pri Hlavnej pošte, na Kúpeľnej ulici, na Farskej ulici, 2x na ulici Palánok, na Nábreží Mládeže, na Sládkovičovej ulici). Celková škoda sa vyšplhala na viac ako 22 400 eur.

Polícia začala v tejto veci trestné stíhanie pre prečin poškodzovania cudzej veci. V zákonom stanovenej lehote však bolo trestné stíhanie prerušené, nakoľko sa nezistili skutočnosti oprávňujúce vykonať trestné stíhanie proti určitej osobe.

O informácie som požiadal aj spoločnosť Elcomp Nitra, ktorá automaty servisuje.

Od začiatku prebiehajúceho roka 2018 boli poškodené dva automaty. Z jedného zmizlo okolo 400 eur, z druhého 60 eur. Automaty boli poškodené pri pokuse o vykradnutie, cieľom poškodenia bola krádež. Škodu odhadujeme na viac ako tisíc eur na každom z automatov. Momentálne nemáme informáciu od dodávateľa, či bude možná iba čiastočná oprava. Parkovacie automaty sú poistené.


vykradnute-automaty-nitra-2018_01.jpg vykradnute-automaty-nitra-2018_01.jpg



Zdroj: Nitralive.sk