Andrej Sitkey - blog o doprave

Máte otázky k téme doprava? Píšte na: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

(Odpovede na otázky uverejníme každý týždeň spolu s novým článkom.)

Po dlhom čakaní by mala byť rekonštruovaná miestna komunikácia Štúrova. Samotnej rekonštrukcii predchádza oprava vodovodu, ktorá sa uskutočnila uplynulý víkend a oprava železničného priecestia v Mlynárciach. Priecestie bude rekonštruované od 29.5.2012 do 7.6.2012. Počas opravy bude priecestie pre vozidlá uzatvorené. Obchádzková trasa bude vedená po Pražskej ulici.

Foto + video: Štúrova ulica - rekonštrukcia, 1. etapa

Štúrova ulica - rekonštrukcia, 2. etapa

Štúrova ulica nakoniec uzatvorená celá

2. etapa - aktualizácia 13.6.2012 o 0:40 hod.

V období od 13.06.2012 do 18.06.2012 bude realizovaná II. etapa súvislej opravy vozovky miestnej komunikácie Štúrova v Nitre v úseku od križovatky s miestnou komunikáciou Hollého po križovatku s miestnou komunikáciou Cintorínska. Z uvedeného dôvodu bude miestna komunikácia Štúrova čiastočne uzavretá v čase od 18.00 h. dňa 13. 06. 2012 do 05.00 h. dňa 17. 06. 2012 a následne úplne uzavretá v čase od 05.00 h. dňa 17.06.2012 do 05.00 dňa 18.06.2012. V čase čiastočnej uzávierky bude obchádzková trasa vedená vždy v druhej polovici komunikácie.

V čase úplnej uzávierky bude obchádzková trasa pre dopravu vedená po uliciach Párovská – Mariánska - Piaristická resp. Coboriho – Cintorínska – Osvaldova – Vajanského – Hollého. V čase čiastočnej uzávierky budú autobusy premávať vo voľných jazdných pruhoch, pričom nedochádza k zmene ich trasy alebo zastávok. V čase úplnej uzávierky budú autobusy premávať po obchádzkových trasách a nebude možné obslúžiť zastávku Štúrova smerom do mesta.
1. etapa - aktualizácia 5.6.2012

V období od 06.06.2012 do 11.06.2012 bude realizovaná I. etapa súvislej opravy vozovky miestnej komunikácie Štúrova v Nitre v úseku od okružnej križovatky po križovatku s miestnou komunikáciou Hollého. Z uvedeného dôvodu bude miestna komunikácia Štúrova čiastočne uzavretá v čase od 18.00 h. dňa 06. 06. 2012 do 05.00 h. dňa 10. 06. 2012 a následne úplne uzavretá v čase od 05.00 h. dňa 10.06.2012 do 05.00 dňa 11. 06.2012. V čase čiastočnej uzávierky bude obchádzková trasa vedená vždy v druhej polovici komunikácie. V čase úplnej uzávierky bude obchádzková trasa pre dopravu vedená od okružnej križovatky v smere na J. Kráľa – Schurmanova – Ďurková – Mariánska - Piaristická; pre smer od centra Štúrova – Bernolákova – Vajanského – Hollého – Hviezdoslavova - Braneckého. Dočasná zastávka MHD bude podľa smeru uzávierky zriadená na Štúrovej na úrovni domu služieb.


Pôvodný text nahradený aktualizáciou: Samotná rekonštrukcia Štúrovej podľa mne dostupných informácií bude prebiehať v etapách. V I. etape, ktorá začne 7.6.2012, by sa mal opravovať úsek od okružnej križovatky po križovatku Štúrova – Cintorínska. Rekonštrukcia začne od okružnej križovatky po Hollého a následne od Hollého po Cintorínsku. Vždy bude uzavretý jeden jazdný pás (polovica cesty) a v druhom bude premávka vedená obojsmerne. Dopravné obmedzenia sú plánované na niekoľko týždňov vždy od štvrtka do nedele. V rámci rekonštrukcie som navrhol drobné úpravy autobusovej zastávky a predĺženie ľavého odbočenia do Párovskej. Okrem toho budú doplnené cestné gombíky a priechody pre chodcov budú vyznačené štrukturálnym plastom.

::: MHD - Výluka železničného priecestia v Mlynárciach (29.5. - 7.6.2012) :::

Železničné priecestie v Mlynárciach v rekonštrukcii

Na poslednom zastupiteľstve bola odsúhlasená II. resp. III. etapa rekonštrukcie Štúrovej v úseku od Cintorínskej po Mlyny a v úseku od železničného priecestia v Mlynárciach po križovatku s cestou III. triedy pri Klimaku. Rekonštrukcia by mala prebehnúť počas prázdnin. V rámci rekonštrukcie som navrhol realizovať predĺženie autobusovej zastávky pri Tescu (významný prestupový uzol MHD) a predĺženie pruhu pre ľavé odbočenie zo Štúrovej na Cintorínsku. Sám som zvedavý, do akej miery budú moje návrhy akceptované.


Výtlky sa opravujú pravidelne, Štúrova ulica je však v zlom stave, pomôže len jej rekonštrukcia

Štúrova ulica Nitra


Pohľad na Štúrovu ulicu z Galérie Mlyny - spomínaná zastávka MHD pri OD Tesco

Štúrova ulica Nitra


V roku 2009 sa vybudoval odbočovací pruh z Cintorínskej na Štúrovu ulicu

Štúrova ulica Nitra


Potešila nás aj správa o rekonštrukcii tankodrómu pri NIPEKu (Štúrova ulica)

Štúrova ulica, NIPEK


Križovatka na Hlohovec pri firme Klimak (Štúrova ulica)

Štúrova ulica, križovatka Hlohovec

Etapy zaznačené do mapy

Červená: 1. etapa, Modrá: 2. etapa, Zelená: 3. etapa, (žel. priecestie v rekonštrukcii od 29.5. do 7.6.2012


Fotogaléria - Štúrova ulica pôvodný stav + rekonštrukcia žel. priecestia v Mlynárciach



Zdroj: Andrej Sitkey, foto Nitralive.sk