Nový most bude slúžiť pre autá, peších aj cyklistov a nahradí starú lávku pre peších. Investíciu za 3,52 miliónov eur financuje mesto Nitra

NITRA 19. decembra (SITA) – Nový cestný most v Nitre zrejme tak skoro hotový nebude. Dostavbe bránia mrazivé teploty. „Chýbal možno týždeň na to, aby to bolo kompletne hotové aj sprejazdnené. Ale dať tam teraz asfalt a na jar ho zas dávať dole, by asi nebolo rozumné,“ povedal primátor Jozef Dvonč. Kedy bude most hotový, bude závisieť od počasia. Možno to však bude až na jar, pripustil primátor.

„Chýbal možno týždeň na to, aby to bolo kompletne hotové aj sprejazdnené. Ale dať tam teraz asfalt a na jar ho zas dávať dole, by asi nebolo rozumné,“ povedal primátor Jozef Dvonč.



Lávka v Nitre panoráma

Podľa zmluvy mal byť oceľový most, ktorý spojí Staré mesto a sídlisko Chrenová, hotový do 31. októbra 2010. Potom sa hovorilo o konci novembra. Podľa vývoja počasia však zrejme nebude hotový ani v decembri. Nový most bude slúžiť pre autá, peších aj cyklistov a nahradí starú lávku pre peších. Investíciu za 3,52 miliónov eur financuje mesto Nitra. V Nitre sú v súčasnosti len dva cestné mosty, nový má priniesť odľahčenie dopravy.

>>>Fotografie z priebehu výstavby<<<

>>>Všetko o novom moste<<<

Zdroj: (SITA, pu;mp), 201012190169, fotografie Nitralive.sk