Nové dopravné ihrisko na sídlisku Chrenová začalo slúžiť verejnosti

Zástupcovia vedenia mesta Nitry včera (26.9.2012) slávnostne prestrihli pásku na novom dopravnom ihrisku na ulici Nábrežie mládeže na sídlisku Chrenová 1. Výstavbu financovala spoločnosť Granvia, ktorá tým kompenzuje dopravné obmedzenia počas výstavby rýchlostnej cesty R1 (Južný obchvat Nitry). Cestnú svetelnú signalizáciu realizovala spoločnosť Alam s.r.o. Bratislava a dopravné značenie firma Lemus s.r.o. Nitra. Polovicu bicyklov v počte 20 kusov a hodnote 4000 eur daroval Velosprint Nitra, druhú polovicu venovala nemenovaná firma. Okrem ihriska bola zriadená aj učebňa v neďalekom energobloku, ktorú finacoval Službyt Nitra.

>>> Andrej Sitkey - blog o doprave: Dopravné ihrisko - kompletné informácie, nákresy, fotografie <<<

Dopravné ihrisko bude slúžiť pre verejnosť v popoľudňajších hodinách, kedy ale nebude fungovať svetelná signalizácia. Doobeda bude vyhradené pre základné a materské školy. Rozvrh využívania ihriska a učebne by mala vypracovať mestská polícia. Dohodnúť výučbu bude možné aj so štátnou políciou (kontakt - 0961303503, alebo 0961303504). Ihrisko nie je oplotené, je teda voľne dostupné pre verejnosť.

Dopravné ihrisko už na mieste nového kedysi fungovalo. Bolo postavené pri výstavbe sídliska Chrenová 1. Časom však schátralo a na ploche bolo množstvo skla z porozbíjaných fliaš. Povrch bol navyše drsný a teda nevhodný napríklad pre kolieskové korčule. Mesto plánovalo pôvodne vybudovať dopravné ihrisko v areáli Základnej umeleckej školy na Vajanského ulici, po protestoch však od zámeru upustilo.

Dopravné ihrisko je po novom prepojené s takzvanou "osmičkou"

popis


Celkový pohľad na ihrisko

popis

Fotogaléria

Video

Mapa




Zdroj: Nitralive.sk