Ako sme Vás informovali v článku 24. septembra 2015, dnes prebehlo slávnostné otvorenie napojenia Priemyselného parku Nitra - Sever na R1A (I.etapa). Hlavne zamestnanci v PP Sever tak už nebudú musieť dochádzať do práce cez cestu I/64 do Dražoviec. Problémom stále však zostáva smer BB.

Napojenie bolo hotové už v novembri 2014, sprejazdnené bolo teda až po takmer roku.

Pásku prestrihol premiér SR Robert Fico a primátor Nitry Jozef Dvonč krátko po 13:30 hod. Cesta bude sprejazdnená po skončení oficialít.

Strihanie pásky PP Sever R1A Strihanie pásky PP Sever R1A Strihanie pásky PP Sever R1A


Pohľad na nové napojenie zhora

Napojenie PP Sever na R1 letecký pohľad Napojenie PP Sever na R1 letecký pohľad

Fotogaléria 12. august 2015 - zhora

Fotogaléria 12. august 2015




Napojenie v smere do BB chýba, dostavbu urýchli príchod Jaguaru

Napojene v smere do BB bude riešiť II. a IV. etapa, II. etapa predstavuje premostenie R1A a IV. križovatku na strane Párovských lúk. Výstavbu by mal urýchliť príchod automobilky Jaguar Land Rover do Nitry. Všetko o napojení/fotografie nájdete v článku Napojenie PP Sever na R1A (I. etapa) otvoria 30. septembra, možno skôr.

O II. a IV. etape napojenia v smere z Bratislavy si prečítajte v článku Príchod automobilky urýchli napojenie PP Sever na R1A v smere z Bratislavy (II. a IV. etapa), spoločnosť MH Invest (dcérska spoločnosť Ministerstva hospodárstva SR) už vyhlásila verejnú súťaž. Oznámenie nájdete vo vestníku verejného obstarávania.

Predpokladaná hodnota zákazky je 10 402 061,2000 eur, ponuky je možné predkladať do 21. októbra 2015, výstavba potrvá 12 mesiacov.


Ako bude vyzerať napojenie v smere od Trnavy

popis

popis


Video

Video



Lokalizácia na mape




Zdroj: Nitralive.sk