Aj keď časť Starého parku je po revitalizácii už otvorená, veľké časti zostávajú stále za plotom. Ide o plochu v ľavej časti za starým bufetom, kde sa nachádzalo detské ihrisko, uzatvorené je stále aj nové detské ihrisko v severnej časti parku. Prvá menovaná plocha je uzavretá z dôvodu potreby odvodniť, ukázalo sa, že pôda je tam podmáčaná. Na pozemku sa aktuálne nepracuje, viditeľné sú len kopy hliny. Detské ihrisko je oplotené, pretože sa čaká na trávnik. Ten už mal vyrásť, dodatočne sa však ukázala potreba riešiť drenáž okolo ihriska na jeho odvodnenie. Trávnik tak bol zasiaty až teraz. Na trávu si tak budeme musieť počkať.

Mesto Nitra dnes ohlásilo oficiálne otvorenie parku, stane sa tak 1. júna 2024. Program bude zahŕňať atrakcie pre všetky vekové generácie - zábavu, hudbu aj relax. V podvečer sa bude konať koncert Peter Lipa Band a Swingless Jazz Ensemble. Ďalší program mesto zverejní priebežne.

ℹ️ Priebeh revitalizácie Starého parku sme sledovali v tomto článku.


"Starý bufet" na Sihoti prešiel úpravou, do budúcna ho čaká ďalšia premena

"Pokiaľ ide o bufet Sihoť pri hlavnom vstupe do parku – jeho majiteľ konzultoval úpravu fasády s Útvarom hlavného architekta. Na túto sezónu bol celkový vizuál vyčistený a bufet premaľovaný do neutrálnych farieb. Do budúcej sezóny budú realizované ďalšie úpravy pre zjednotenie vzhľadu s ďalšími plánovanými objektami – toaletami a novým bufetom pri veľkom detskom ihrisku. Objekty dostanú jednotnú fasádu," informoval viceprimátor Nitry Peter Mezei.

Starý park na Sihoti oficiálne otvoria 1. júna, mesto pripravuje program Starý park na Sihoti oficiálne otvoria 1. júna, mesto pripravuje program

Bufet sa v časti pri žabkách/novom ihrisku vráti neskôr

Bufet pri veľkom detskom ihrisku je v réžii súkromného subjektu, ktorý si aktuálne vybavuje potrebné povolenia pre osadenie objektu. Starý bufet a jeho súčasti boli odstránené pri revitalizácii parku.

Starý park na Sihoti oficiálne otvoria 1. júna, mesto pripravuje program

Detské ihrisko čaká na zatrávnenie

Detské ihrisko otvorí mesto po zatrávnení. Tráva bola nasadená až teraz, po zime sa totižto ukázala nutnosť riešiť aj drenáže okolo ihriska na odvedenie zrážkovej vody. Následne sa po spätnej úprave terénov ihrisko zatrávnilo. Na otvorenie si teda ešte počkáme. Pri dnešnej návšteve nebola tráva viditeľná.

Starý park na Sihoti oficiálne otvoria 1. júna, mesto pripravuje program Starý park na Sihoti oficiálne otvoria 1. júna, mesto pripravuje program Starý park na Sihoti oficiálne otvoria 1. júna, mesto pripravuje program Starý park na Sihoti oficiálne otvoria 1. júna, mesto pripravuje program Starý park na Sihoti oficiálne otvoria 1. júna, mesto pripravuje program Starý park na Sihoti oficiálne otvoria 1. júna, mesto pripravuje program Starý park na Sihoti oficiálne otvoria 1. júna, mesto pripravuje program

A zopár pohľadov na zvyšok parku

Starý park na Sihoti oficiálne otvoria 1. júna, mesto pripravuje program Starý park na Sihoti oficiálne otvoria 1. júna, mesto pripravuje program Starý park na Sihoti oficiálne otvoria 1. júna, mesto pripravuje program Starý park na Sihoti oficiálne otvoria 1. júna, mesto pripravuje program Starý park na Sihoti oficiálne otvoria 1. júna, mesto pripravuje program Starý park na Sihoti oficiálne otvoria 1. júna, mesto pripravuje program Starý park na Sihoti oficiálne otvoria 1. júna, mesto pripravuje program Starý park na Sihoti oficiálne otvoria 1. júna, mesto pripravuje program Starý park na Sihoti oficiálne otvoria 1. júna, mesto pripravuje program Starý park na Sihoti oficiálne otvoria 1. júna, mesto pripravuje program Starý park na Sihoti oficiálne otvoria 1. júna, mesto pripravuje program Starý park na Sihoti oficiálne otvoria 1. júna, mesto pripravuje program

Vstup do parku opravujú

Pred vstupom do parku bola prepadnutá cesta, kde sa zdržiavalo množstvo vody. Cestu opravujú.

Starý park na Sihoti oficiálne otvoria 1. júna, mesto pripravuje program



Zdroj: Nitralive.sk