NITRA 2. novembra (SITA) – Prestavba bývalej detskej nemocnice na Zobore v Nitre na domov dôchodcov a zariadenie opatrovateľskej služby sa predraží. Strecha je v horšom stave, ako sa očakávalo a problémy sú aj so statikou balkónov. Mestská investícia mala stáť 3 356 990 eur, nakoniec to však bude zrejme o 100-tisíc až 132-tisíc eur viac. Na zastupiteľstve poslanci schválili zvýšenie nákladov na projektovú dokumentáciu. Financie na preplatenie prác nad rámec pôvodnej zmluvy budú schvaľovať keď stavebník predloží dokumenty.

Nečakané investície termín kolaudácie neposunú. „Skúšobná prevádzka by sa mala začať po 15. novembri tak, ako je v zmluve a od 2. januára by sme začali sťahovať do tohto zariadenia klientov,“ povedal primátor Jozef Dvonč. Budovu detskej nemocnice na Jánskeho ulici mesto kúpilo od Fakultnej nemocnice v Nitre v marci 2005 za zhruba milión eur. Prestavba sa začala v januári 2010. Mesto získalo z eurofondov 582 000 eur na zariadenie opatrovateľskej služby.

„Skúšobná prevádzka by sa mala začať po 15. novembri tak, ako je v zmluve a od 2. januára by sme začali sťahovať do tohto zariadenia klientov,“ povedal primátor Jozef Dvonč.

Nové zariadenie na Zobore bude spravovať príspevková organizácia mesta, zriadená na tento účel. Priestor tu bude pre 164 klientov, z toho 114 bude v domove dôchodcov. Súčasťou vybavenia má byť rehabilitačný bazén, átrium pre kultúrne a spoločenské aktivity, jedáleň, modlitebňa, knižnica, dve lekárske ambulancie, zubár aj lekáreň.

>>>Domov dôchodcov Zobor: informácie, vizualizácie, fotografie z výstavby<<<

>>>Diskusia k výstavbe Domova dôchodcov<<<

Zdroj: (SITA, mp;bl), 201011020192, fotografie Nitralive.sk