Štefánikova a Štúrova ulica prejdú rekonštrukciou

Nitrančania by sa mali pripraviť na zápchy a obmedzenia v centre Nitry. V mesiaci október by sa totižto mala rekonštruovať súbežne Štefánikova a Štúrova ulica. O rekonštrukcii Štefánikovej ulice sme V ás už informovali v článku Dopravné obmedzenia na ceste I/64 a v meste Nitra, prebehne v etapách nasledovne: I. etapa úsek od križovatky Štefánikova – Richtára Peregrína po križovatku Štefánikova - Staničná, II. etapa od Staničnej po Cabajskú a III. etapa od Cabajskej križovatky po križovatku Novozámocká – Priemyselná.

V súvislosti s rekonštrukciou Štefánikovej ulice príde aj k úprave križovatky Štefánikova - Staničná, kde pribudne pripájacú pruh pre mestskú hromadnú dopravu. Riešenie je to len dočasné - podľa pôvodného plánu mal celú Štefánikovu ulicu prebudovať investor, ktorý v bývalom pivovare Corgoň stavia projekt Nová Nitra. Ten sa však zdržal a mesto investovať do opráv nechce. Na svetelné križovatky si teda ešte počkáme.

Štúrova ulica dostala nový povrch len nedávno - zostal však úsek od Cintorínskej ulice po križovatku OD Tesco.

Do tretice sa k rekonštrukciám pridá aj železničné priecestie na Braneckého ulici, kde konečne pribudnú chodníky pre peších. Priecestie tak bude konečne bezpečné aj pre chodcov.

O termínoch opráv Vás budeme informovať v najbližších dňoch!


Vyšliapané cestičky na žel. priecestí konečne nahradí chodník

Železničné priecestie Braneckého ulica Nitra


Fotogaléria - 1,2,3,4 Štefánikova ulica, 5 križovatka Štefánikova/Štúrova

Zdroj: Nitralive.sk