O nitrianskom sushi bare KOISUSHI ste už isto počuli. Donáška sushi a ázijských jedál funguje v našom meste už viac ako dva roky a za ten čas si získala obľúbenosť u Nitrančanov aj u zákazníkov zo širokého okolia.

V lete minulého roka sa donáška rozšírila o špeciálny koncept, ktorý nesie meno TATAMI. Táto privátna degustačná miestnosť je súčasťou Koisushi, ale zároveň je to niečo úplne jedinečné. V tejto malej izbe zariadenej v tradičnom japonskom štýle si môžete vychutnať klasické menu z dielne KOISUSHI, ale aj zažiť niečo mimoriadne. Primárne je táto izba určená na servírovanie zážitkového ázijského degustačného menu, aké nikde inde neochutnáte.

Po prvej vlne degustácií a ohromných ohlasov sa od apríla v TATAMI servíruje úplne nové menu – ešte odvážnejšie a ešte chutnejšie, vytvorené sushi majstrom Tomášom Richtárikom. Nájdete v ňom napríklad Dashi agar s keta kaviárom z divého lososa , prepeličím vajíčkom, hubami enoki a wakame riasami preliaty slivkovým ume octom a marinovanou červenou cibuľkou. Alebo pikantnú polievku z koreňa galangal, zázvoru, čerstvého koriandra, citrónovej trávy, limetových listov, chilli papričiek a bonito vločiek, ktorá sa podáva v konvičke ako čaj. Ochutnáte tiež šalát s kačacími prsiami, mandarinkami a baby špenátom preliaty sezamovým miso dresingom alebo tataki z mladého srnca prelate teriyaki omáčkou s čerstvým zeleným korením.

TATAMI

Samozrejmosťou je aj sushi, ktoré si vychutnáte v špeciálnom nigiri sete a v unikátnej rolke s domácim grilovaným uhorom, tamagom, avokádom, cibuľkou, tobikko kaviárom, zázvorom, kizame wasabi, ktorá je obalená v tenkom liste z bielej reďkovky daikon. Ako dezert vám bude podávaný jasmínový krém s ibištekovým pudingom a lyofilizovaným ovocím posypaný kardamonovým krokantom.

TATAMI

Zbiehajú sa vám slinky? Určite.

Neviete si tie chute predstaviť? Je to možné.

Preto sme pre vás v spolupráci s KOISUSHI pripravili SÚŤAŽ o 5-chodové degustačné menu v hodnote 59€.

Stačí, keď nám odpoviete na otázku, ktorú rolku z dielne KOISUSHI máte najradšej. Pomôcť si môžete výberom na ich stránke www.koisushi.sk


Večeru pre 2 osoby vyhráva:

Zuzana Szöllösyová


TATAMI TATAMI