Avizované elektronické informačné tabule, ktoré informujú o príchode najbližších autobusov na zastávkach MHD, by sa v Nitre mali stať realitou v priebehu roka. Celkovo bude na začiatok uvedených do prevádzky 10 tabúľ.

"Projekt plánujeme realizovať od mája do augusta tohto roka. Prvé inteligentné zastávky by mali pribudnúť v centre mesta a okolí výstaviska," povedal generálny riaditeľ Arriva Nitra Juraj Kusy.

Zoznam zatiaľ nemáme k dispozícii, s pravdepodobnosťou pôjde o zastávky na uliciach Štúrova pri bývalom OD Tesco, pri tržnici, pri Mlynoch, na Štefánikovej oproti OD Tesco, Palárikova, Mostná, zastávky medzi Centro Nitra a výstaviskom Agrokomplex.

„Dôležité je, že informácie o odchode autobusov budú v reálnom čase. Ak teda bude mať autobus z rôzneho dôvodu meškanie oproti cestovnému poriadku, táto informácia sa zobrazí na informačnej tabuli, kde zároveň napíše, koľko minút autobus mešká,“ skonštatoval J. Kusy.

Informačné tabule budú zobrazovať: aktuálny čas, informácie o prichádzajúcich spojoch a meškaniach, číslo a smer linky, informácie o nasledujúcich spojoch.


Komentár na záver - Smart City Nitra

Opäť raz ďaľšie inteligentné riešenie, ktoré tu už malo byť pár rokov. Predbehli nás už napríklad aj Topoľčany - inteligentné zastávky majú v prevádzke od septembra 2017. Šaľa má v prevádzke elektrobus, v Nitre sa o nich len hovorí... aj tak počúvame, aké je Nitra Smart city. To čo je v iných mestách nielen na Slovensku bežné a výsledkom vývoja ľudstva je v Nitre Smart.



Zdroj: Nitralive.sk, eTrend.sk