Spoločnosť ARRIVA spustila prevádzku zdieľaných bicyklov v Nitre tento rok dňa 1. apríla 2021. Teraz rozširuje počet stanovíšť arriva bike na štrnásť, čo predstavuje dvojnásobok oproti predchádzajúcim sezónam.

Spoločnosť ARRIVA avizovala už začiatkom mesiaca plánované rozšírenie aktuálneho počtu stanovíšť na vypožičiavanie a vrátenie zdieľaných bicyklov. K pôvodným siedmim lokalitám a piatim virtuálnym stanovištiam pribudli v týchto dňoch ďalšie dve virtuálne stanovištia v nových lokalitách. Obe sa nachádzajú pri predajniach COOP Jednota – jedna na sídlisku Klokočina, na ulici Beethovenova, a druhá na sídlisku Chrenová, na Ďumbierskej ulici. Kompletný zoznam staničiek aj s mapou nájdu záujemcovia na webovej stránke arriva.bike i v užívateľskej aplikácii nextbike.

„Naším cieľom je zabezpečiť čo najpohodlnejšie a najúčelnejšie používanie systému zdieľaných bicyklov pre užívateľov pri dochádzaní do práce, za nákupmi či zdravým pohybom v prírode. Aj preto prehodnocujeme nové lokality umiestnenia stanovíšť. Vyberáme ich tak, aby boli dostupné čo najväčšiemu okruhu záujemcov – v blízkosti sídlisk, služieb, škôl, ale aj zariadení a služieb v rámci kultúrno-spoločenského a športového vyžitia pre obyvateľov a návštevníkov Nitry. Vďaka našim partnerom sa nám podarilo zabezpečiť, aby bol tento zdraviu prospešný spôsob dopravy dostupný aj v nových lokalitách,“ uviedla Petra Helecz, riaditeľka pre obchod a komunikáciu spoločností ARRIVA na Slovensku.

Pre užívateľov, ktorí si do konca apríla zakúpia ročné predplatné, je poskytnutá 20 %-ná zľava z ceny predplatného, teda počas celého roka budú môcť v rámci predplatného jazdiť za bezkonkurenčnú cenu 20 eur a absolvovať neobmedzený počet polhodinových jázd do práce, školy, za zábavou. Novinkou je aj mesačné predplatné za 5 eur, v rámci ktorého je možné jazdiť neobmedzené množstvo polhodinových jázd denne v rámci mesiaca. Po odovzdaní bicykla do 30 minút na jednom z oficiálnych stanovíšť si môže užívateľ požičať ďalší bicykel, opäť v cene predplatného.

Okrem uvedených noviniek sa registrovaní užívatelia majú možnosť zapojiť do súťaže o 30-minútový kredit na jazdu na bicykloch zdarma. Pre nepriaznivé počasie sa ARRIVA rozhodla predĺžiť termín trvania súťaže aj odmeniť trojnásobok výhercov. Stačí si od 10. apríla do 22. apríla 2021 aspoň raz prenajať bicykel a zapojiť sa o desať výhier vo forme 30 bezodplatných minút na arriva bike. Výhercov bude spoločnosť ARRIVA informovať v piatok 23. apríla 2021 na Facebooku a prostredníctvom e-mailu, ktorý zadali užívatelia pri registrácii do systému.


Nová aplikácia Nextbike

Tohtoročnou novinkou je aj moderná aplikácia nextbike, ktorá nahradila pôvodnú a svojím rozhraním tak umožňuje využívať systémy zdieľaných bicyklov nextbike na štyroch kontinentoch, v 26 krajinách, a to na území viac než 200 miest. Aj vďaka nej je registrácia do systému zdieľaných bicyklov arriva bike ešte jednoduchšia. Vytvorenie užívateľského konta je možné na webe arriva.bike alebo cez aplikáciu nextbike. Tým, ktorí sa zaregistrovali už v minulosti stačí, keď si stiahnu aktualizovanú aplikáciu nextbike a prihlásia sa so svojimi prihlasovacími údajmi arriva bike.

Každý, kto nevlastní bicykel alebo mu parkovanie toho vlastného spôsobuje v meste značné ťažkosti, vie vďaka intuitívnej aplikácii a pohodlnému používaniu vyskúšať plne funkčný systém zdieľaných bicyklov. Urobiť tak môže kedykoľvek v priebehu roka, no vhodným impulzom by mohla byť aj účasť v celoslovenskej kampani „Do práce na bicykli“, v rámci ktorej účastníci vymenia autá za bicykle a počas trvania kampane – v mesiaci jún – jazdia do práce na tomto ekologickom a zdraviu prospešnom dopravnom prostriedku. Viac informácií o registrácii a podmienkach účasti v kampani je k dispozícii na stránke https://www.dopracenabicykli.eu/.

Zdieľané bicykle sú obľúbeným dopravným prostriedkom na krátke presuny v meste aj v období pandémie spôsobenej šírením koronavírusu. ARRIVA aj v tejto sezóne dbá o pravidelnú dezinfekciu bicyklov a zároveň vyzýva obyvateľov a návštevníkov mesta na ich zodpovedné používanie a dodržiavanie bezpečnostných opatrení nosením rúška a rukavíc, resp. pravidelnou dezinfekciou rúk.

Komplexné informácie o službe zdieľaných bicyklov, novinkách a tarife nájdu záujemcovia na webe arriva.bike či v aplikácii. Denne od 8:00 do 20:00 h, aj vrátane víkendov a sviatkov, poskytuje informácie o zdieľaných bicykloch tiež linka zákazníckej podpory na telefónnom čísle +421 915 244 244, o informácie je možné požiadať aj e-mailom na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript..

Mapa stanovíšť v Nitre



Zdroj: Arriva