V Nitrianskom samosprávnom kraji prebieha rozsiahla oprava ciest, ktorá sa postupne dotkne vodičov v okresoch Komárno, Levice, Nitra, Zlaté Moravce, Nové Zámky, Šaľa a Topoľčany. Na celkovo 32 úsekoch ciest bude spolu postupne vyasfaltovaných 392952 m2 vozovky. Stavebné práce za viac ako 3,5 mil. EUR realizuje pre Nitriansky samosprávny kraj spoločnosť EUROVIA SK.

Vo všetkých siedmich okresoch Nitrianskeho kraja prebieha oprava ciest II. a III. triedy, ktorá potrvá do konca augusta. Na jednotlivých úsekoch postupne dôjde k výmene asfaltových vrstiev vozovky. Stavbu realizujú dve čaty pracovníkov spoločnosti EUROVIA SK.

„S cieľom zvýšiť bezpečnosť na cestách II. a III. triedy bude v Nitrianskom kraji opravených celkovo viac ako 60 km povrchu vozovky. Najväčšia dĺžka opravovaných úsekov je v okrese Levice – spolu to bude takmer 15 km. Celková dĺžka ostatných opravovaných úsekov v ďalších okresoch je od 3,8 km (okres Zlaté Moravce) do 12,7 km (okres Nové Zámky),“ uvádza Simona Tančáková, PR manažérka a hovorkyňa spoločnosti EUROVIA SK.

S opravou cesty súvisia aj dopravné obmedzenia, preto bude premávka na opravovaných úsekoch riadená buď svetelnou signalizáciou alebo pomocou regulovčíkov. Maximálna povolená rýchlosť bude v rekonštruovaných úsekoch znížená z pôvodných 90 km/h na 30 km/h.

Oprava jednotlivých úsekov sa začala v druhej polovici júna v okrese Komárno a koncom mesiaca sa začne s opravami v okrese Nové Zámky. Počas mesiaca júl začne rekonštrukcia ciest v okresoch Levice, Nitra, Zlaté Moravce a Topoľčany. V prvej polovici augusta sa pracovníci presunú do šalianskeho okresu. Práce na jednotlivých úsekoch budú trvať od 10 do 30 dní.

Rekonštrukcie ciest II. a III. triedy, Nitriansky kraj Rekonštrukcie ciest II. a III. triedy, Nitriansky kraj



Zdroj: Nitralive.sk