Fotogaléria Trafačka pripravila štvrtý ročník letnej prehliadky tvorby trochu netradičným spôsobom - výstavou v sieti.

Príďte prevetrať šuflíky a šanony plné fotografií, stretnúť sa, diskutovať, vidieť inak svoje fotografie či fotografie iných. Pripravený je celodenný program.

Podujatie sa uskutoční v sobotu 16.septembra pred Fotogalériou Trafačka a bude sa konať za každého počasia.


FOTKA V SIETI

Fotka v sieti vychádza z konceptu "park foto", ktorý je celosvetovo známy - v parku je natiahnutá sieť, kam môže prísť ktokoľvek a vystaviť svoje fotografie. Registrovaní účastníci dostanú svoje vymedzené miesto, kam môžu nainštalovať výber svojich fotografií. V priebehu dňa, v „sieti“ plných fotografií sprostredkujeme možnosť vyjadriť sa k jednotlivým fotografiám. Na záver dňa vyhodnotíme víťazov.

Registrácia a podmienky: https://goo.gl/forms/eMF35rtChCfzvwJi1

9:00 - 11:00 / Registrácia a inštalácia Fotky v sieti
11:00 - začiatok výstavy
16:30 / Uzavretie hlasovania
17:00 / Vyhodnotenie Fotky v sieti


FOTOMARATÓN A VÝSTAVA

Ráno odštartuje Fotomaratón pre vopred zaregistrovaných účastníkov, ktorí budú musieť počas štyroch hodín odfotiť 10 záberov na rôzne témy. O týždeň na to, v piatok 22.9., otvoríme výstavu a vyhodnotíme víťazov. Výstava potrvá 2 týždne.

Registrácia a podmienky: https://goo.gl/forms/asHGyRlQ66V6DlJf1

9:00 - 9:45 / Registrácia na Fotomaratón
10:00 - 13:00 / Fotomaratón
13:00 / Odovzdanie fotografií
22.9. o 18:00 / Vernisáž výstavy a vyhodnotenie


WORKSHOP DIERKOVÁ KOMORA

... ALEBO AKO FOTOGRAFOVAŤ S KRABICOU OD TOPÁNOK

Odrazené svetlo od objektu, ktorý fotíme prechádza malou dierkou – objektívom – na krabici, schránky a premieta sa na protiľahlú stenu krabice kde je pripevnený fotopapier alebo film. Po exponovaní je takto získaný obraz vernou kópiou predlohy a je prevrátený hore nohami. Naexponovaný fotopapier v komore pri červenom svetle vyberieme, vložíme do vývojky a ustálime. Týmto spôsobom dostaneme negatív, z ktorého potom môžeme kopírovaním dosťať pozitív.

13:00 / Workshop: Dierková komora


KONCERT AKUSTIKA

Akustika je unikátny projekt talentovaných hudobníkov z Prešova, ktorí so svojimi pozitívne naladenými pesničkami bavia malých aj veľkých už niekoľko rokov. Ich svojská kombinácia karibskej hudby s world music okorenená o slovenské ľudové prvky prináša "duchovnú revolúciu" všade, kam prídu.

17:30 / Koncert Akustika

Fotka v sieti 2017



Zdroj: Trafačka