Tradičné nitrianske podujatie sa uskutoční už tento víkend. Organizátor, ktorým je mesto Nitra, sa rozhodol jarmok rozdeliť do viacerých súbežných akcií – Klokočinské kolotoče, Klokočinské gastro, Klokočinský program a Klokočinský jarmok.

Dôvodom sú aktuálne platné všeobecné obmedzenia podľa COVID automatu pre hromadné podujatia platné od 16. augusta. Podľa nich sa môže v základnom režime zhromažďovať na jednej organizovanej akcii v exteriéri maximálne tisíc ľudí. Podujatia v základnom režime sú určené pre všetkých ľudí, bez rozdielu.

„Našou snahou, ako VMČ Klokočina, je zachovanie tejto každoročnej tradície, ktorá je priestorom pre mnohých z nás sa stretnúť, posedieť a zažiť trochu kultúry aj na našom sídlisku. Keďže minulý ročník sa konať nemohol, rozhodli sme sa, napriek opatreniam a istým obmedzeniam, ho tento rok zorganizovať. Veríme, že pri kúsku trpezlivosti a vzájomnej tolerancii nás všetkých si tento ročník spoločne v zdraví užijeme," hovorí predsedníčka Výboru mestskej časti Klokočina Petra Ajdariová.

Mesto bude aj počas tohto víkendu dbať vo zvýšenej miere na bezpečnosť a dodržiavanie platných hygienických nariadení. Každá zo štyroch akcií bude jasne vyznačená, prípadne ohradená, k dispozícii budú samostatné vstupy a výstupy, pri ktorých budú počty návštevníkov sledovať členovia organizačného štábu. Posilnené budú aj hliadky mestskej polície. „Nerušený priebeh Klokočinského jarmoku a ďalších podujatí je mesto Nitra schopné zabezpečiť len vďaka ohľaduplnosti a zodpovednému správaniu návštevníkov. Napriek tomu, že je naše mesto v najmiernejšom, zelenom, pásme COVID automatu, určité obmedzenia sú nevyhnutné. Preto by sme radi touto cestou všetkých vyzvali k trpezlivosti a dodržiavaniu platných epidemiologických pravidiel,“ uviedol Henrich Varga z nitrianskej radnice. Jarmok a ďalšie klokočinské podujatia začínajú už tento piatok od 13.00 hod.


PIATOK

13.00 ǀ Dvojdňová klokočinská jarmočná ponuka začína...
15.00 ǀ Folklórny súbor Tradícia z Dražoviec a FS Nevädza
16.00 ǀ Divadlo z klobúka: Králiky z klobúka + SWINGLES JAZZ ENSEMBLE
18.15 ǀ CLOSE HARMONY FRIENDS / rock, pop, jazz
19.00 ǀ Otvorenie Klokočinského jarmoku: Mix slovenských a svetových hitov v podaní CIMBAL BROTHERS
20.30 ǀ Klokočina sa zabáva so svetovou párty kapelou REPLAY BAND

SOBOTA

15.00 ǀ Harry Teater: Soľ nad zlato + Centrum voľného času DOMINO Nitra (prezentácia aktivít)
16.45 ǀ Blok dobových tancov z obdobia renesancie v podaní Šermiarskej skupiny TOSTABUR
17.30 ǀ ODZNOVA /nitrianski hudobníci v akcii + Zatancujme si s Akadémiou tanca Nitra
19.30 ǀ SMOLA A HRUŠKY - Ohňovo-orientálna show / ŠS Tostabur
21.00 ǀ THE BACKWARDS - Beatles show Nestarnúce hity legendárnej liverpoolskej kapely



Zdroj: Mesto Nitra