Už túto nedeľu, 6. marca, o 16:00 sa na Svätoplukovom námestí v Nitre bude konať Koncert pre Ukrajinu. Podporu a solidaritu Ukrajine vyjadrí 17 hudobných interpretov.

Koncert pre Ukrajinu v Nitre je súčasťou série koncertov, ktoré pripravila Hudobná únia Slovenska v spolupráci s partnermi z regionálnych kultúrnych inštitúcii, občianskych iniciatív a samospráv krajských miest z celého Slovenska. Hlavným posolstvom siedmych podujatí s názvom Koncert pre Ukrajinu je verejné vyjadrenie spolupatričnosti a solidarity s Ukrajinou a jej obyvateľmi na námestiach najväčších slovenských miest.

Séria koncertov odštartuje už tento štvrtok 3. marca v Trenčíne. V nedeľu 6. marca budú nasledovať koncerty v Prešove, Košiciach, Banskej Bystrici, Žiline, Trnave a Nitre. Priestor na pódiách dostanú desiatky umelcov, osobností a občianskych aktivistov zo Slovenska i Ukrajiny. Na Koncerte pre Ukrajinu v Nitre na vystúpia skupiny a umelci: LUVVER, Desmod, Campana Batucada, Bijouterrier, Gladiátor, Marhule, Dr. Zetor, Dis is Markéta, Boris Belica, Dominika Titková, Jób, Coal Soul, Julo Fujak, Jamestown, Sematam a Nitriansky komorný orchester ZOE.

“Koncerty pre Ukrajinu sú spoločným vyjadrením podpory a súdržnosti s Ukrajinou a jej obyvateľmi. S tými, ktorí zo strachu o svoj život i život svojich najbližších práve húfne opúšťajú svoje domovy i tými, ktorí ostali a rozhodli sa brániť svoju vlasť. Je tiež venovaný kolegyniam a kolegom z ukrajinskej kultúrnej scény, s ktorými nás spájajú roky spolupráce, ľudských vzťahov a priateľstiev. Aj im budú venované tieto koncerty, aj na ich podporu akoukoľvek cestou budeme apelovať, či už na koncertoch, alebo v rámci prebiehajúcich zbierok. Za každé gesto pomoci a podpory vopred ďakujeme všetkým ľuďom dobrej vôle,” uviedol Lumír Mati z Hudobnej únie Slovenska.

Za nitrianskym koncertom pre Ukrajinu stoja kultúrni aktéri a osobnosti nitrianskeho kultúrneho života, ktorých spájajú spoločné hodnoty demokracie, slobody prejavu, dodržiavania ľudských práv a rešpektovania medzinárodného práva, medzi inými Labyrint Fest, Flaam Festival, Hidepark či Nové Divadlo. Podujatie podporilo Mesto Nitra.

Kompletné informácie o podujatí nájdete na facebookovej udalosti Koncert pre Ukrajinu: Nitra



Zdroj: TS