Nitrianska komunitná nadácia pri príležitosti 10. výročia firmy Reydel Automotive Slovakia s.r.o. vyhlasuje po prvýkrát výzvu pre okres mesta Nitry na predkladanie žiadostí o grant v rámci nového programu Reydel pre Nitru 2015.

Firma Reydel Automotive Slovakia s.r.o. podporí pri príležitosti svojho 10. výročia celkom 10 zmysluplných projektov v okrese Nitry v maximálnej výške 1 377 € na projekt. Úlohou programu je posilniť zdravý životný štýl Nitranov v troch oblastiach – zachovanie kultúrnych hodnôt a aktívna kultúra, fyzické zdravie a životné prostredie. O grant sa môžu uchádzať organizácie aj neformálne skupiny občanov do 27. marca 2015 na www.nkn.sk.

Reydel logo

Cieľom programu Reydel pre Nitru je podnietiť a podporovať rôznorodé verejnoprospešné aktivity a kreatívne nápady, ktoré prispejú ku skvalitneniu života v komunite, vychádzajú z potrieb a záujmov jej obyvateľov a prinášajú im úžitok. „Desiate výročie pôsobenia našej spoločnosti sme sa rozhodli osláviť nielen v rámci firmy, ale aj podporou dobrých nápadov. Týmto spôsobom chceme dať najavo, že nám záleží na rozvoji regiónu, v ktorom pôsobíme. Našim cieľom je podporiť proaktívnych ľudí, aby mali možnosti svoje zaujímavé nápady premeniť na činy. Iniciatívu a zainteresovanosť považujeme za hlavné podmienky rozvoja komunity,“ povedala HR manažérka spoločnosti Dina Gubricová.

Pridaná hodnota predkladaných projektov spočíva v tom, že žiadatelia na nich aj aktívne participujú na dobrovoľníckej báze, bez nároku na odmenu, využívajúc svoje vedomosti a skúsenosti. „Firma Reydel má ušľachtilé ciele a vie ako ich naplniť. Preto viem, že nový grantový program bude úspešný a prinesie množstvo kvalitných nápadov pre Nitru a jej obyvateľov,“ dodala Ľubica Lachká, správkyňa nadácie. Grantový program je financovaný z 2% z dane firmy Reydel Automotive Slovakia s.r.o.

Reydel Automotive Slovakia

Spoločnosť vznikla v roku 2005 a pôsobí v oblasti automobilového priemyslu. Špecializuje sa na výrobu plastových interiérových dielov pre osobné automobily. Medzi jej najväčších zákazníkov patria: PSA, GM, VW, Renault. V súčasnosti zamestnáva 260 ľudí.

Nitrianska komunitná nadácia

Nitrianska komunitná nadácia zlepšuje kvalitu života ľudí v Nitrianskom kraji prostredníctvom grantových programov už viac ako 13 rokov. Svojou činnosťou motivuje ľudí k dobrovoľníckej práci a pomáha pri rozvoji filantropie. Nitriansku komunitnú nadáciu môžu podporiť firmy a jednotlivci aj v roku 2015 asignáciou 2% z dane. Viac informácií nájdete na www.nkn.sk.


Reydel plagát


Zdroj: NKN