Mestské zastupiteľstvo v Nitre schválilo na poslednom novembrovom zasadnutí "Návrh súťažných podmienok pre vypracovanie súťažného návrhu do obchodnej verejnej súťaže: Odpredaj domov opatrovateľskej služby na Misionárskej ul. č. 7, 9 a 11 v Nitre."

Mesto chce predať 3 objekty z celkových siedmych, bytové domy na Misionárskej ulici 1, 3, 5, 7, 9, 11 a 13 sú pre svoje pamiatkové hodnoty zaradené medzi národné kultúrne pamiatky. Správcom objektov je Službyt Nitra, s.r.o. Z príjmu z predaja týchto budov mesto zrekonštruuje zvyšné budovy (1, 3, 5, a 13).

Domy boli donedávna využívané ako domy opatrovateľskej služby. Postavené boli v roku 1929 v rámci súboru stavby „Krajinských domkov“. Každý z domov obsahuje 4 jednoizbové byty, zaradené v II. kategórii; v dvoch nadzemných podlažiach, na prízemí i na poschodí po dva byty, ktoré doposiaľ slúžili ako nájomné byty pre starých a zdravotne postihnutých občanov. V suteréne a v podkroví sa nachádzajú skladové priestory, prislúchajúce k jednotlivým bytom. Každý z bytov obsahuje jednu izbu, predsieň, kúpeľňu a WC.

Podľa územného plánu sa predmetný pozemok nachádza v území funkčne určenom pre bývanie. Nový majiteľ budov bude musieť vybudovať parkovacie miesta na vlastné náklady.

Súťažné návrhy je možné predkladať do 15.1.2016 do 12:00 hod.

Misionárska ulica Nitra - budovy


Zdroj: Návrh súťažných podmienok pre vypracovanie súťažného návrhu do obchodnej verejnej súťaže: „Odpredaj domov opatrovateľskej služby na Misionárskej ul. č. 7, 9 a 11 v Nitre“