Dnešné sneženie opäť raz spôsobilo problémy v uliciach Nitry. Na Hviezdoslavovej triede na sídlisku Klokočina uviazlo niekoľko autobusov MHD kvôli neposypanej vozovke. Údržbu na tejto ulici majú na starosti Mestské služby Nitra. Snežiť začalo v poobednajších hodinách.

Okrem autobusov mali problém aj vodiči osobných automobilov stojacich na semafóroch, ktorým sa ťažko rozbiehalo do kopca.

Mestské služby poslali techniku až po nahlásení situácie štátnej polícii, ktorá vyslala na miesto príslušníkov na preverenie situácie. Po obhliadke kontaktovali dispečing mestských služieb. Podľa dispečéra bola všetka technika v uliciach. Posýpač prišiel na miesto za približne 20 až 30 minút.

Všetky ulice, po ktorých je smerovaná MHD patria z hľadiska dopravnej dôležitosti do I. kategórie a teda Hviezdoslavova trieda mala byť posypaná.

Čo o kontrole hovorí "Operačný plán zimnej údržby v meste Nitra"?

Ako prebieha zimná údržba v Nitre sa dočítate v tomto článku

"Pre kontrolu stavu zjazdnosti vozoviek je vytvorený 7-členný tím pracovníkov v zložení: dispečer + 6. vodiči. Organizovaná je v 4 zmenách. Dispečer vykonáva kontrolu stavu miestnych komunikácií dispečerským vozidlom v zmysle bodu 5 operačného plánu. V prípade zistenia poveternostných miním uvedených včasti bodu 4.2 určuje nástup techniky stálej pohotovosti ihneď. Práce vzmene riadi dispečer, k dispozícii má dispečerské vozidlo. V prípade zásahov na obnovenie, či udržanie zjazdnosti postupuje podľa operačného plánu a technologického predpisu. Zmenový dispečer v prípade potreby organizuje nástup zmluvných partnerov vzmysle nižšie uvedených povinností."

Skrížené autobusy MHD na Hviezdoslavovej triede, 1.1.2016

Hviezdoslavova trieda 1.1.2016

Sneženie spôsobilo problémy hlavne autobusom MHD, cesta nebola posypaná.

Posted by Michal Šimonek on Friday, January 1, 2016



Operačný plán zimnej údržby Nitra

Operačný plná zimnej údržby



Zdroj: Nitralive.sk, spracované z dokumentu "Operačný plán zimnej údržby miestnych komunikácií 2014 - 2015", video pč