Na Mestskej plavárni v Nitre sa medzi sviatkami uskutoční Plavecká 24-hodinovka. Nitra bude súťažiť s Banskou Bystricou a Košicami. Zápolenie bude mať dve kritériá – odplávané kilometre a počet účastníkov v plaveckej dráhe. Podujatie začína vo štvrtok 27.12. o 12:00 hod. a končí presne o 24 hodín neskôr.

V Banskej Bystrici a Košiciach má Plavecká 24-hodinovka dlhoročnú tradíciu. Tento rok sa pripája aj Nitra ako aktuálne Európske mesto športu. O otvorenie podujatia sa postarajú samotní primátori všetkých troch miest odplávaním prvých metrov maratónu. "Ja sa na túto akciu veľmi teším, aj na výzvu odplávať symbolicky prvé metre pretekov. Podujatia tohto typu majú schopnosť popularizovať šport a aktívny prístup k životu medzi deťmi aj dospelými. Preto som rád, že Plavecká 24-hodinovka sa po prvý krát uskutoční aj v Nitre," hovorí primátor mesta Marek Hattas.

V Nitre pripravili organizátori pre návštevníkov aj malý darček a zaujímavý program ako napríklad pamätné foto, atrakcie pre deti, masáže či vonkajšiu výrivku.

Vstup do bazéna je zadarmo a účastníci budú môcť bezplatne parkovať na ulici Kúpeľná.

Priebežné výsledky súťaže budú jednotlivé mestá zverejňovať na sociálnych sieťach.



Zdroj: Mesto Nitra